buna ziua,
Am o problema cu care ma confrunt şi sper ca aici să găsesc şi un răspuns. Într-o lună am greşit o declaraţie 101 în sensul că am declarat şi virat o sumă mai mare. Între timp am făcut rectificativă s-a reglat suma de plată , însă banii au rămas viraţi pt.luna următoare , după ce am făcut declaraţia am făcut adresă de compensare a datoriilor după 16 zile de la data scadenţei.Vreau să menţionez că această societate este cu datoriile la zi. Luna asta am primit de la administraţia financiară somaţie cu accesorii de plată pt.cele 16 zile .este corect să le plătesc atâta timp cât banii noştrii au fost la ei?
Mă scoate din sărite situaţia de faţă pt.că statul are mână numai de luat , niciodată de dat.
sper că m-am făcut înţeleasă! Vă mulţumesc!
Declaratia 101 (impozitul pe profit) se face odata pe an, la decembrie.
Inseamna ca este alta declaratie daca spuneti ca ati gresit "intr-o luna"?
Solicitati o fisa, o confruntati, posibil acele accesorii sa fie de la un alt debit.
Am intalnit situatii in care programul de la ANAF calcula accesorii la ceva ce nu exista, fisa in loc sa inceapa cu debitul declarat incepea cu dobanzi!?
Daca este adevarat ce spuneti, faceti o contestatie adresata sefului Adm.locale pe care o inregistrati la Registratura (in dublu exemplar, sa aveti si dvs un ex.) insotita de copiile xerox ale documentelor justificative (declaratie, op/ch plata, somatie) si sunt obligati in 30 zile sa va raspunda.
Depusa la registratura, contestatia isi urmeaza circuitul...
Accesoriile au rezultat din programul lor de calcul, care nu compenseaza sumele. Parerea mea este sa mergeti la Administratia financiara ca sa reglati sumele. Inainte de a face o sesizare in scris, discutati cu inspectorii fiscali sa va indrume exact, care sunt pasii de urmat pentru a va rezolva problema.
Somatie anaf
zuzu22
Am primit o somatie de la ANAF prin care sunt notificat ca am de plata tot soiul de chestii restante (pe care credeam ca ex. contabila le-a platit) cum ar ... (vezi toată discuția)