avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Somatie ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Somatie ANAF

Am primit o somatie de la ANAF prin care sunt notificat ca am de plata tot soiul de chestii restante (pe care credeam ca ex. contabila le-a platit) cum ar fi:
- contributie pentru boli de munca
- cas
- somaj
- impozit microintrepriendere
- impozit venit salarii
- etc.

Sunt sume "pe sarite" din 2005-2009, de unde am dedus ca fosta contabila a platit cand a avut ea chef. Acum as dori un sfat la obiect: cum le pot plati si unde (in ce ordine) pentru ca doresc sa inchid firma cat se poate de repede. Cat m-ar costa sa ma ajute cineva?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 08:45, 10 Decembrie 2009
Duceti-va la administratia financiara , la biroul evidenta pe platitor , ca sa vedeti de unde provin sumele si despre ce suma este vorba .

Este posibil sa aveti si plata in plus , sau sa nu fie actualizate sumele , ori declaratiile intocmite gresit .
nu neaparat fosta contabila e de vina ;
de ceva vreme sumele datorate fiscului se platesc in cont unic ; se declara prin declaratie fiecare suma in parte , iar apoi, la plata , fiscul imparte suma platita pe sursele create ; daca dintr-o eroare oarecare o anume suma nu ajunge sa stinga ceea ce s-a declarat , acel debit ramine neinchis, iar suma virata in plus se inregistreaza in alta parte ;luna viitoare nu se corecteaza, pentru ca in realitate, nimeni nu face si verificarile cuvenite, iar o eroare se propaga in timp, generind si majorari ;
si in acest mod simplu, desi dvs aveti tot in regula la firma , in evidentele fiscului lucrurile nu sint ok
De aceea, periodic , desi se declara si paradeclara tot timpul datoriile , contribuabilul trebuie sa mearga la onor fisc, sa regleze fisa pe platitor, cum va spunea si colegul mai sus .
Incercati sa reglati acea fisa ; dar e un demers care , depinde si de orasul din care sinteti, poate dura mai mult sau mai putin .
Ati putea apela tot la dna ex-contabil, dinsa stie cel mai bine ce a facut acolo .


Da, multumesc pentru raspunsurile rapide. As apela, insa din pacate nu mai este in tara se pare si in buna parte este si vina mea... am lasat lucrurile in voia soartei cu firma, din lipsa de activitate. Iar eu sunt angajat in alta parte de cativa ani si nu prea am timp de stat la cozi.

Nu le pot plati on-line cumva? In respectiva somatie scrie clar ce si cum pe 4-5 pagini (suma si pentru ce anume este fiecare pozitie), cumul cam 1000 lei. Apoi sa-mi iau inima in dinti sa incep demersurile pentru inchidere definitiva.

Multumesc,
Granitele sunt doar in mintea noastra. Puteti plati on - line , doar sa nu platiti in alt cont. Cel mai bine este sa luati legatura telefonic cu AFP , cu inspectorul de care apartineti ( cereti la Afp cu inspectorul care administreaza dosarul societatii....cod fiscal...) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita Octavia Turbatu Octavia Turbatu Am [b]inca [/b] o firma, din 2004 am depus decl.100 trimestrial si bilanturi anual, pe 0. Zilele trecute primesc o [b]somatie[/b] de executare silita pentru ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare contributii de plata la 2008 Mariralu Mariralu Buna ziua, Ce note ctb. ar trebui sa fac pentru a inregistra corect in 2013 , o eroare din 2008 privind neinregistrarea contributiilor lunare privind ... (vezi toată discuția)
Interpretare instiintare privind stingerea creantelor fiscale inimadistrusa inimadistrusa Buna ziua! As dori sa-mi explicati si mie la ce se refera primele doua coloane din tabelul cu informatii privind stingerea creantelor, respectiv Document de ... (vezi toată discuția)