avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata tevi caldura subsol daca am centrala temica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata tevi caldura subsol daca am centrala temica

Buna ziua.in Galati a fost sistata caldura in tot orasul din 13 Februarie 2015.Fostul furnizor Apaterm a dat faliment.Am fost nevoit in lipsa agentului termic si a apei calde menajere sa ma imprumut in banca si sa cumpar centrala termica.Am obtinut toate avizele de debransare de la Calorgal(fostul apaterm),am obtinut aviz de la Ista(citirea repartitoarelor) ca nu mai am nici o teava de caldura in apartament fiin la etajul 4(ultimul),toti vecinii au centrala sub mine si langa mine.Intrebarea mea catre dvs este de ce mai trebuie sa platesc caldura din subsolul blocului daca am fost nevoit sa imi pun centrala proprie tocmai din nefurnizarea caldurii de catre furnizorii care erau in faliment si instalarea centralei am avut-o in perioada cand nu era in oras nici apa calda ,nici caldura.Ce prevede legea ANRSC in acest sens?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:22, 5 Noiembrie 2015
Legislatia prevede ca atat timp cat exista instalatia comuna, toti proprietarii suporta o parte din costurile facturate de furnizor catre asociatia de proprietari, chiar daca sunt debransati individual. Iar ratiunea acestei prevederi este ca toti proprietarii (bransati sau debransati) beneficiaza de incalzirea subsolului, a casei scarii, a altor spatii comune, inclusiv de caldura degajata de coloanele ce trec prin apartamente sau prin peretii apartamentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransarea de la sistemul de termoficare cretuc cretuc Buna ziua ,Doresc sa stiu care este procedura legala de debransare de la sistemul central de termoficare (oras Galati) in cazul in care furnizorlul respectiv ... (vezi toată discuția)
Datorii catre ista ... care dintre proprietari le plateste ? alinutza09 alinutza09 Buna seara ! Am achizitionat anul trecut la sfarsitul lunii iulie un apartament prin programul Prima Casa. Dupa achizitionare in cateva ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura la comun. w_v_w_v w_v_w_v Cum sa fac cu firma care repartizeaza costurile(ISTA) ca nu vor sa scoata de la plata pe cei debransati(desi timp de 2 ani au vrut) si aplica ordinul ... (vezi toată discuția)