avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii catre Ista ... care dintre proprietari le ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii catre Ista ... care dintre proprietari le plateste ?

Buna seara !
Am achizitionat anul trecut la sfarsitul lunii iulie un apartament prin programul Prima Casa. Dupa achizitionare in cateva zile am depus catre Apaterm cerere de debransare in vederea montarii centralei termice. Cererea a fost aprobata, centrala montata ... .In cursul iernii am platit parti comune la incalzirea din cadrul scarii. Tot in cursul iernii am aflat ca pt a plati mai putin trebuia ca anul trecut cand am depus avizul de debransare la Ista sa le duc si o adeverinta de la asociatie precum ca am izolat tevile de caldura care imi trec prin casa. Am dus acea adeverinta prin februarie anul asta iar ei mi-au recalculat partile comune in conformitate cu adeverinta eliberata de asociatie.
Acum cateva zile am gasit in posta o instiintare de la Ista precum ca primul proprietar , eu fiind al treilea, inregistreaza un debit in valoare de 300 de lei contravaloare facturi lunile 1,2,3,4,5 si 12 din anul 2010 si lunile 1,2,3,4,5 din anul 2011.

Intrebarea mea este cine trebuie sa plateasca datoriile atata timp celui de-al doilea proprietar i s-a dat de la asociatie o adeverinta in care era specificat faptul ca nu sunt datorii la data vanzarii apartamentului si mie cei de le Ista mi-au semnat avizul de debransare ... ???
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:13, 17 August 2012
plateste proprietarul pe numele caruia s-au emis facturile
alinutza09 a scris:

Intrebarea mea este cine trebuie sa plateasca datoriile


Legal datoriile revin in sarcina proprietarului care se face responsabil de acumularea acestora
Dar...daca persoana in cauza nu mai detine calitatea de proprietar in imobil,procedura de recuperare debit este dificila ,astfel incat furnizorului de utilitati ii este mai usor sa desfasoare demersuri catre actualul proprietar
Impunerea la plata de valori si sume aferent perioade anterioare obtinerii dreptului de proprietate asupra apartamentului este un abuz din partea furnizorului de utilitati


multumesc pt raspunsuri .... si mai am o nedumerire ... ar trebui sa raspund in vreun fel acelei hartii pe care am primit-o sau sa ii las in pace sa vad cum decurg lucrurile ... ???
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
Adriantot, moderator
In situatia in care dvs de la achizitia apartamentului aveti cunostiinta ca nu ati acumulat restante la plata obligatiilor aferent apartament,se impune sa comunicati unitatii mentionate de dvs ca nu recunoasteti si nu va a sumati achitarea debitului precizat, acesta revenind exclusiv in sarcina persoanei care a detinut apartamentul in perioada anterioara achizitiei de catre dvs a imobilului
Pentru siguranta comunicati punctul dvs de vedere prin corespondenta cu confirmare de primire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tevi caldura subsol daca am centrala temica lukaas lukaas Buna ziua.in Galati a fost sistata caldura in tot orasul din 13 Februarie 2015.Fostul furnizor Apaterm a dat faliment.Am fost nevoit in lipsa agentului termic ... (vezi toată discuția)
Datorii si penalizari acumulate fara sa locuiesti gociucatalin gociucatalin Buna seara, Din 2005 pana in 2009 am acumulat datorii la intretinere de 11,8 milioane + penalizari de 8,7 milioane la un apartament cu 1 camera nelocuit, ... (vezi toată discuția)
Debransare bloc de la caldura din cauza unui restantier crisss2011 crisss2011 Buna ziua Astazi am aflat, in luna octombrie ,ca blocul nostru a fost debransat de la caldura din cauza unui restantier.Blocul are apa calda iar pe ... (vezi toată discuția)