avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Apel fara aparator
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Apel fara aparator

buna seara am si eu mai multe intrebari,datorita avocatului avut la fond am pierdut procesul.nu a depus nici o dovada din ceea ce iam lasat eu fiind in strainatate a facut ceea ce avrut pe langa faptul ca av. reclamantelor a folosit si semnat doua copii dupa certificatele mele de nastere si casatorie date disparute cu 2 ani inaintea procesului dar le a semnat si paragrafat ca si in conformitate cu originalul,dar se vede ca astfel de lucruri in justitie romaneasca se pot face.......eu fiind cu domiciliul in italia nici nu am avut habar de acest proces in urma unui telefon dat acasa la unul din vecini pt a ridica ceea ce era in cutia postala dupa 2 luni de la inaitarea procesului aflu si eu din dosar rezulta ca am avut la cunostinta de acesta,pierd procesul fiinca asa a vrut domnul avocat si ma reintorc acasa,citesc dosarul iar dragul meu av pina si chitanta de onorariu a facuto la jumatate de pret eu ai trimisesem 300 euro iar chitanta era de 600 de roni,a semnat o cerere pe numele meu iar dovezile nu lea prezentat instantei si nici nu a chemat vecinul ca si martor fiind vorba despre o succesiune ma duc si la notarul unde sa incercat sa se faca succesiunea in lipsa mea ca si notar el a legalizat copiile dupa duplicate dar originalul erau la mine in italia,vazind ca pina si factorul postal poate lasa comunicarile in cutia postala fara afi semnate de absolut nimeni,fiinca spunea ea ca nu stia ca eu sunt plecata desi in curtea parintilor mei ma vazut de atatea ori ceea ce a si spus,am facut o sesizare la inalta curte de casatie iar aceasta a trimiso la procuratura de pe langa curte de apel alba iulia,de aici nu aflu nimic cum decurg lucrurile fiinca telefonic nu se poate spune nimic iar prin adresa de email nu ma baga nimeni in seama,gasesc onoua avocata ma pun de acord cu ea credeam eu,ai dau suma de 700 de roni si o alta surpriza suma platita numai pt intampinare si un timbru fiscal de 70 de roni,cand am intrebat de ceea ce este scris in intimpinare nu a raspuns fiinca era cu pb personale si nu putea sa raspunda desi era online fiind vb de watsapp deci pri urmare trebuie sa ma apar singura fiinca de incredere nu exista av chiar si platiti cu sumele care le cer vazind ca nici institutiile mari nu raspund la cererile facute,raspunsuri prin emaiil ,ceea ce au spus ca se poate face,trebuie sa iau eu solutia in mana,prin fax pot trimite apararea,este valabila,desi de la arhiva am auzit ca da ,dar nu mai am incredere in vorbele nimanuia si nu pot sa ma intorc in tara fiinca concediul e gata si jumatate de anul viitor ma puteti ajuta cu un raspuns va multumesc
:((
Buna seara.
din ceea ce spuneti dvs, nu prea este in regula ce s-a intamplat. in pimul rand , daca factorul postal a lasat citatiile in cutia postala, in lipsa semnanturii persoanei citate, se considera ca este lipsa de procedura.
pe de alta porte, daca ati avut angajat avocat care sa va reprezinte , se presupune in mod just de altfel, ca ati avut cunostinta de acel dosar, altel nu aveati cum sa va anjajati un aparator.

iar notarul nu poate legaliza copii de pe inscrisuri , daca nu -i sunt prezentate originalele acelor copii. daca intr-adevar originalele inscrisurlior ale caror copii au fost legalizate de acel notar , se aflau la dvs., in Italia, puteti face plangere impotriva notarului.

daca mai sunteti in termen faceti apel la sentinata civila. termenul este de 30 de zile de la comunicarea sentintei.

referitor la a doua avocata, dvs nu ati incheiat contract de asistenta juridica cu dansa? ati angajat-o doar ca sa va redacteze imputernicirea? oricum normal ar fi sa va trimita si dvs pe e-mail copie de pe intampinare ca sa va dati acordul privind modul cum de redactare a acelui act. doar este vb de dosarul dvs.
D-voastră, știind că nu veți fi în țară, aveați tot dreptul să solicitați trimiterea corespondenței(mai ales că era vorba de citații) la sediul avocatului. sau chiar la adresa d-voastră din străinătate. indicând chiar și persoana care va primi toate actele de procedură.
Din cele descrise de d-voastră se pare că toată lumea este de vină în afară de d-voastră care, ar fi trebuit să fiți direct interesată .
Încercați să faceți ÎNTÂMPINARE pentru necitare corespunzătoare.
Unde zice ca nesemnarea de primire a citatiei duce la nelegala citare? De cand cu procedura noua, n-am vazut decat vreo 2 dovezi de citare semnate de primire, in rest direct la cutie, fara macar sa bata la om la use...

Apoi, eu una n-am prea inteles mare lucru. Trebuia sa fiti repusa in termen si, la fond, sa va faceti toate apararile. Nu stiu ce acte ati avut si de ce nu le-a depus avocatul, nu stiu care era relevanta lor in dosar. Nu stiu care a fost problema cu acele certificate de nastere, ele s-au pierdut, insa au existat, nu? Stiti dv. ca nu mai exista acum? Poate persoana care le-a conformat cu originalul le-a vazut, nu stiu.
Actele care erau la dv. in Italia erau singurele exemplare si altele nu mai puteau fi obtinute?
In rest, nu cunosc nimic pentru ca sa va ajut, daca ati acceptat succesiunea, cine a facut actiunea, de ce nu s-a reusit dezbaterea succesiunii la notar etc.

Pentru avocati, sper ca aveti dovezi de plata, faceti plangere la Barou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces suspendat costi_mbd costi_mbd Am un proces pe rol cu o persoana care ne-a ocupat o suprafata de pamant.In acest proces suntem 5 mostenitori adica 5 frati, unul dintre noi intre timp a ... (vezi toată discuția)
De unde pot face rost de acest act? simoneangel simoneangel Am nevoie sa fac rost de un certificat de mostenitor care e pe numele meu si al surorii mele... unchiul nostru are un exemplar original pe care refuza sa ni-l ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unei copii a unei hotarari judecatoresti pentru succesiune Dumitru Josan Dumitru Josan Buna seara tuturor! Intreb din nou pentru o cunostinta: Doresc sa dezbat succesiunea la notar si trebuie sa depun, ca parte a masei succesorale, o ... (vezi toată discuția)