avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Documente angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Documente angajare

Buna ziua,

doresc sa imi schimb locul de munca si la angajare i s-au cerut si 2 documente care mi se par ciudate, anterior nu mi s-au mai cerut aceste documente la angajare:

- copia dupa decizia de incetare a contractului de la locul de munca avut anterior;
- adeverinta cu salariile brute pe 6 luni anterioare angajarii, acestea
constituind baza de calcul a unui eventual concediu medical;

Este legal si justificat sa fie cerute aceste documente (in special cel referitor la salariile brute pe ultimele 6 luni) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 5 Noiembrie 2015
Solicitarea adeverintei cu salariile brute pe ultimele 6 luni anterioare angajarii este justificata, intrucat este necesara in situatia in care dvs veti beneficia de concediu medicale in primele 6 luni de la angajare.

Solicitarea copiei de pe decizia de incetare a c.i.m. nu este justificata, intrucat orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu la angajarea unei persoane mai este nevoie sa solicit decizia de incetare de la ultimul loc de munca??/ sau pot angaja si fara sa intru in posesia ei? (vezi toată discuția)
Buna ziua , avem un angajat de curand de 2 luni care a suferit ... Morisca10 Morisca10 Buna ziua , Avem un angajat de curand de 2 luni care a suferit un accident de munca in timpul orelor de lucru , angajatul respectiv nu a mai lucrat ... (vezi toată discuția)
Rog urgent raspuns lia sfercea lia sfercea Am angajat un salariat pe data de 17.10.2011, omul a semnat contractul pe data de 16.10.2011, dupa care l-am transmis pe revisal, urmand a se prezenta la ... (vezi toată discuția)