avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... obtinerea pasaportului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

obtinerea pasaportului

Buna seara ,as dori sa stiu cum pot obtine pasaportului fetitei ( 9 ani)? Tin sa precizez ca sunt divortata de 3 ani iar fetita este la mine ,eu lucrez in afara si vreau sa iau fetita cu mine . In 2012 am obtinut custodia ambilor copii prin sentita definitiva si irevocabila. Ce pot face pt a avea pasaportul fetitei ,pot merge la pasapoarte cu aceasta sentinta pt a putea face pasaportul?
Cel mai recent răspuns: alynamirey , utilizator 22:49, 22 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc mult .
Nu stiu ce intelegeti prin ''custodie'', daca in sentinta scrie doar ca domiciliul ei este stabilit la dvs. nu-i puteti face pasaport fara acordul tatalui.

copii mi-au fost incredintati mie nu doar cu domiciliul ,el plateste pensie alimentara ( adica nu o plateste pt ca nu vrea).
Daca scrie ca va sunt incredintati spre crestere si educare le puteti face pasaport fara consimtamantul tatalui si, de asemenea, puteti iesi din tara fara acordul lui asa cum vi s-a spus dja - cu sentinta in original si copie la dvs.

Cu pensia de intretinere il lasati asa, fluturas nepasator?

Alte discuții în legătură

Refuzul directiei generale pasapoarte - pasaport minor, clarificare domiciliu AlexandraLupu AlexandraLupu Buna ziua ma numesc Alexandra Lupu in urma relatiei de concubinaj am o fetita amandoua fiind emigrante in Olanda cu toate actele in regula in anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Pasaport cu domiciliul in strainatate elenaCalina elenaCalina Locuiesc in DK si am pasaport temporar cu domiciliul in strainatate, merg in tara intr-o saptamana si doresc sa il schimb cu pasaport cu domiciliul in ... (vezi toată discuția)