avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere a copilului

buna ziua!
am o societate,cu un singur angajat,merge in pierdere si vreau s-o trec fara activitate ca sa nu mai platesc impozitul forfetar. problema este ca angajatul, o doamna, este in concediu prenatal.daca eu inchid acum societatea ce trebuie sa faca ea ca sa beneficieze in continuare de drepturile privind concediu prenatal, post natal si cei 2 ani pt cresterea copillului?
d-na nu lucreaza de 9 luni in societatea mea casa aiba drept la somaj
va multumesc anticipat pt raspuns
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
ovidiu hofman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 10:32, 22 Iulie 2009
E putin cam complicat, dar sunt reglementari in actele normative, dupa cum urmeaza:
1.Cu privire la concediul prenatal si postnatal se aplica:
- Ordinul nr.60/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
ART. 62
In cazul in care, potrivit legii, angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea acestuia inceteaza prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, lichidare judiciara, faliment sau prin orice alta modalitate prevazuta de lege, drepturile prevazute la art. 2 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii, se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate.
- OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, modificata
ART. 2
(1) Concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, la care au dreptul asiguratii, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, sunt:
....................................................................................................................................................................................
c) concedii medicale si indemnizatii pentru maternitate;

2.Cu privire la CIC:
- OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, modificata
ART.1
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
k) se afla in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia crestere copil luminitatgv luminitatgv buna seara..am si eu o intrebare...la 1 noiembrie am intrat in prenatal,sunt insarcinata in 7luni...prenatalul il am pana pe 6 martie...problema mea este ca am ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa lichidare societate Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire: sunt in concediu medical; in cazul in care societatea la care lucrez intra in lichidare, iar eu raman fara loc de ... (vezi toată discuția)
Concediul medical NICULAE MIHAELA NICULAE MIHAELA Buna ziua,tatal meu a avut un accident de munca in data de 15 06 2017 (fractura coloana si operatie la picior ,fractura glezna )astazi 6 07 am fost instiintata ... (vezi toată discuția)