avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere a copilului

buna ziua!
am o societate,cu un singur angajat,merge in pierdere si vreau s-o trec fara activitate ca sa nu mai platesc impozitul forfetar. problema este ca angajatul, o doamna, este in concediu prenatal.daca eu inchid acum societatea ce trebuie sa faca ea ca sa beneficieze in continuare de drepturile privind concediu prenatal, post natal si cei 2 ani pt cresterea copillului?
d-na nu lucreaza de 9 luni in societatea mea casa aiba drept la somaj
va multumesc anticipat pt raspuns
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
ovidiu hofman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 10:32, 22 Iulie 2009
E putin cam complicat, dar sunt reglementari in actele normative, dupa cum urmeaza:
1.Cu privire la concediul prenatal si postnatal se aplica:
- Ordinul nr.60/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
ART. 62
In cazul in care, potrivit legii, angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea acestuia inceteaza prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, lichidare judiciara, faliment sau prin orice alta modalitate prevazuta de lege, drepturile prevazute la art. 2 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii, se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate.
- OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, modificata
ART. 2
(1) Concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, la care au dreptul asiguratii, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, sunt:
....................................................................................................................................................................................
c) concedii medicale si indemnizatii pentru maternitate;

2.Cu privire la CIC:
- OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, modificata
ART.1
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
k) se afla in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia crestere copil luminitatgv luminitatgv buna seara..am si eu o intrebare...la 1 noiembrie am intrat in prenatal,sunt insarcinata in 7luni...prenatalul il am pana pe 6 martie...problema mea este ca am ... (vezi toată discuția)
Sunt în concediu medical si angajatoruangajatorul închide fabrica !! Alexa ionuț Eugen Alexa ionuț Eugen Ce acte trebuie să îmi elibereze angajatorul si cum procedez pentru a obține banii pe concediul medical ???? (vezi toată discuția)
Dizolvare societate luci08 luci08 Buna ziua, Am o societate si doresc sa o dizolv, doar ca am o angajata care doar ce si-a inceput concediul prenatal, in maxim 40 de zile o sa-mi iasa ... (vezi toată discuția)