avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se poate plati intretinerea in timpul unui litigiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se poate plati intretinerea in timpul unui litigiu daca administratorul refuza sa incaseze

acesta situatie cum se poate rezolva ? exista un litigiu intre o asociatie si un propietar reprezentand plata restanta la intretinere , procesul este la faza initiala si probabil v-a dura pentru ca ambele parti au cate ceva de spus in speta suma este contestata de propietar , propietarul doreste sa plateasca suma reprezentand intretinerea la zi ( ma refer la intretinerea dupa perioda reclamata) pana instanta hotareste ce se intampla cu suma care este in litigiu , adiministratorul refuza pentru ca zice el nu-i permite legea , reprezentanti asociatiei refuza orice cerere in acest sens ( pentru ca propietarul isi permite sa conteste si sa reclame aceste sume care se afla in litigiu )
Cel mai recent răspuns: ceau , utilizator 20:27, 5 Noiembrie 2015
Proprietarul aflat in litigiu are dreptul sa probeze respectul si interesul real pentru achitare cote intretinere in afara pretentiilor actiunii din instanta,comunicand c/v intretinere fie in contul bancar al asociatiei,fie prin mandat postal cu confirmare de primire
In acest mod proprietarul poate informa instanta de judecata de atitudinea abuziva a asociatiei de proprietari care refuza primirea de sume in contul obligatiilor lunare de intretinere
am inteles si va multumes, adiministratorul spune ca daca incazeaza bani ptr ultima luna si nu incaseaza datoria cea mai veche ,se interpreteaza ca "recunoaste" ca propietarul nu are restante la randul sau propietarul risca prin plata sa recunoasca suma care este in litigiu ......
posta ar fi o solutie ptr ca este spatiu ptr corespodenta dar asociatia nu sa reorganizat in asociatie de propietari si nu are sediu , este decat o adresa de imobil ,se poate trimete la adresa firmei de adiministrare?
Asociatia de proprietari in interesul de a nu acumula debite fata de furnizorii de utilitati/
prestatori servicii,are obligatia sa primeasca orice suma din partea locatarilor
daca incazeaza bani ptr ultima luna si nu incaseaza datoria cea mai veche ,se interpreteaza ca "recunoaste" ca propietarul nu are restante

In conditiile in care exista cauza civila pe rolul instantei de judecata,motivatia administratorului de imobil -nu are temei legal
Daca nu exista infiintata asociatie de locatari/proprietari cine a promovat actiunea in instanta ?
Daca nu exista reprezentanti legali ai asociatiei de locatari/proprietari,cine verifica documentele,cine semneaza pentru cenzor si pentru presedinte?
aceste probleme cum ar fi capacitatea procesuala a asociatiei si a presedintelui le reclama si parutul propietar , a existat o asociatie de locatari fiind formata din doua blocuri care s-a hotarat acum cativa ani ca aceste doua blocuri sa se constituie in asociatii disticte , la blocul in speta nu a avut loc adunare de constituire ,nu este acord de asociere nu este statut ,exista doar o stampila mostenita , cum am subliniat procesul este in faza initiala si este un blocaj in a plati omul intretinerea ,
Draga ynocentta ordinea de stingere a datoriilor este una cronologica. Se stinge intai datoria de baza din luna cea mai veche si apoi penalizarea aferneta acelei luni. Acest lucru este specificat si in codul civil. Dupa cate imi amintesc eu acest subiect a fost discutat pe acest forum si s-a precizat si articolul de lege care reglementeaza acesta. In asociatiile in care le administrez am avut procese cu restantieri si judecatorul a cerut in expertiza contabila expres sa se vada daca stingerea datoriilor s-a facut in acest fel. Orice alta modalitate de stingere a datoriilor nu este legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate munca la negru timpuriu timpuriu adiministratorul unei asociatii de locatari are ca forma de angajare \\" conventie civila \\" pentru care primeste salariu lunar comform statelor de plata ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de locatari platesc taxa de timbru judiciar atunci cand isi cheama restantierii in judecata? legal23 legal23 Am fost dat in judecata de catre asociatia de locatari pentru recuperarea sumei de 4000 lei reprezentand restante la chltuielile de intretinere. Practic, in ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)