avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Dorinta de a demisiona dintr-o asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Dorinta de a demisiona dintr-o asociatie

Buna ziua! Sunt membru fondator al unei asociatii de parinti . Asociatia are 3 membri fondatori. Cum pot demisiona din functia de presedinte al asociatiei ?Din asociatie? Ce pasi trebuie sa urmez? Cui trebuie sa ma adresez? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MafteiViorica , utilizator 22:51, 5 Noiembrie 2015
Decizia in scris prin care le comunicati ca dumneavoastra (cu nume si date de identificare din buletin) incepand cu data de.... renuntati la functia detinuta si la calitatea de membru al asociatiei..., o depuneti comitetului director, adica la unul din membrii si le si solicitati ca sa convoace sedinta comitetului director in care ia act de decizia dumneavoastram, numeste pe unul dintre membrii comitetului cu rol de presedinte interimar si stabileste si ordinea de zi si data de convocare a adunarii generale a asociatiei in care printre altele, se fac si alegeri.
E bine sa participati la adunarea generala si sa prezentati in scris un raport al presedintelui in care sa treceti aspecte care credeti ca trebuie sa fie cunoscute de membrii si de viitorul presedinte , atat financiare cu datoriile asociatiei daca e cazul cat si organizatorice si privind activitatil curente (si proiecte care sunt in derulare.
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa ma retrag din functia de presedinte al unei asociatii culturale Didi_mi Didi_mi Buna-ziua, Am infiintat anul trecut o asociatie non-guvernamentala si detin functia de presedinte. In anul acesta au aparut diferite schimbari si doresc sa ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de parinti moni2877 moni2877 Cum poate iesi din asociatia de parinti a gradinitei PRESEDINTELE? (vezi toată discuția)
Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)