avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru apartament
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru apartament

Buna ziua! Va rog sa ma informati ce drepturi am si cum ar trebui sa procedez in situatia in care d-na executoare dupa ce i am platit suma care mi acerut-o pt executarea bunurilor materiale ale debitorului imi cere inca bani si pt trimiterea actelor in strainatate, pt comunicarea si informarea debitorului. Mai mult decat atat, eu am cerut executarea apartamentului debitorului, fiind o suma destul de mare restanta a debitorului (aprox. jumatate din valoarea apartamentului) iar dansa a convenit cu debitorul sa dea o suma infima dupa care sa tergiverseze cat de mult poate plata restanta. Pot sa refuz acea suma mica care mi se ofera, fara sa existe repercursiuni negative legale din partea mea? Mentionez ca suma care mi se datoreaza este din 2006, deci de f multi ani. printr - o hotarare luata de o tara straina mi se atribuie plata acesteia tocmai de atunci.mentionez ca executoarea mi a cerut banii pt executare si nu mi a dat decat o chitanta fara a mi da si o copie a unui contract in care sa cunosc si eu conditiile executarii. Deja au trecut mai bine de doua luni si nu s a facut nimic concret, decat vorbe.. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: otilia321 , utilizator 09:25, 7 Noiembrie 2015
Fara indoiala executorul judecatoresc trebuia sa incheie un contract cu dvs. si sa va dea o copie dupa contract.Daca refuzati suma infima cum continuati executarea?Daca suma de recuperat este destul de mare,si termenul de recuperare foarte mare,trebuia sa solicitati in scris executorului judecatoresc sa treaca la executarea silita imobiliara/mobiliara.
danpopescu2011 a scris:

Fara indoiala executorul judecatoresc trebuia sa incheie un contract cu dvs. si sa va dea o copie dupa contract.


Nu dezinformati dle avocat (daca sunteti in realitate)

executarea silita este un serviciu in interes PUBLIC pentru care nu este nevoie de intocmirea unui contract . In temeiul cererii de executare, executorul actioneaza in interesul creditorului dupa reguli asemanatoare mandatului.
Ati semnat vreodata un contract cu notarul de exemplu?
Mai mult, intr-o perioada chiar a fost interzisa semnarea unui contract de catre executori..
Este normal ca executorea, gasind un cont cu o suma de bani a debitorului, sa si ia toata partea care i se cuvine si doar ce ramane sa dea creditorului, neterminandu se plata creantei (decat 10% a fost platita creanta)? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita creante telefonie mobila neacsur neacsur Buna ziua in primul rand. Nu stiu daca sunt prima persoana care cere un sfat in aceasta siutuatie insa nu am gasit un topic similar din care sa ma pot ... (vezi toată discuția)
Executare silita vecin cu credit pe apartament mariantrifan mariantrifan Buna ziua O matusa sa judecat cu un vecin , in urma procesului acesta trebuie sa ii plateasca daune si cheltuieli de judecata. A contactat un executor pentru ... (vezi toată discuția)
Executori judecatoresti si abuzuri in serviciu guz_marian guz_marian buna ziua ! am avut acel credit in euro cu ipoteca la BCR am primit o instiintare de la un executor ca o anume societate de recuperari credite a inzestrato sa ... (vezi toată discuția)