avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare teren

Detin un teren intr-un sat de 1000 mp, intravilan, in baza unui act de mostenitor. Nu locuim acolo iar terenul l-am lasat in grija unor vecini. La inceputul anului vecinii au vandut proprietatea lor iar noi am aflat intamplator, la sfarsitul lui octombrie ca ne-au luat din latimea terenului nostru si ne-au dus in adancime. Suprafata de 1000 mp exista, doar ca in loc de 16,67m latime cat apare in schita cadastrala de la primarie, ne-au lasat doar 8m. Pe teren este vie si probabil a facut acest lucru pentru a fi mai tentant terenul. Terenurile adunate si al meu si al lor, dau suma terenurilor din acte doar ca s-a"" jucat"" cu geometria lor.Am discutat cu noii proprietari, oameni simpli si care saracii nu au nicio vina, ei cumparand de buna credinta imobilul, insa eu ca sa imi recapat terenul la latimea lui, trebuie sa-i dau in judecata. Ce fel de actiune trebuie sa fac? Ma voi adresa unui avocat dar as dori sa fiu in cunostinta de cauza. Ce sanctiuni as putea cere impotriva vanzatorului de rea credinta as spune eu?
Cel mai recent răspuns: sonia54 , utilizator 09:35, 7 Noiembrie 2015
Buna seara,
Va sfatuiesc sa formulati o cerere in granituire conform art. 560 C.civ.
cat despre vanzator, va sfatuiesc sa-i invatati pe vecini sa formuleze o actiune pentru inselaciune.
Va multumesc pentru sfat.
Revin cu o intrebare. Daca ajung la o intelegere cu noii cumparatori sa schimbam documentatia cadastrala, in ce mod ii afecteaza pe ei, ma refer la continutul actului de vanzare cumparare, acolo unde se specifica faptul ca ei au 2000mp in intravilan, si cca 1000 in extravilan. In noua documentatie ei ar avea cu cca 500mp mai putin teren intravilan care se duce in extravilan. Trebuie sa refaca si actele de vanzare cumparare? Eu consider ca au fost cumparatori de buna credinta, si as dori sa le spun de la bun inceput ce si cum. Daca vor fi de acord, ramane de vazut. Multumesc anticipat.
Am uitat sa specific ca in schta cadastrala actuala noi am ramas cu 500mp intravilan din 1000mp, restul ducandu-ne in extravilan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Proceduri si durata cumparare teren extravilan de la persoana fizica la persoana fizica assportiva assportiva Buna ziua ! Imi puteti spune cat mai succint care sunt procedurile de urmat pentru a achizitiona un teren extravilan si care este durata? (vezi toată discuția)
Greseala a comisiei locale a primariei ContSters253530 ContSters253530 Comisia locala a primariei cand a facut procesul verbal a uitatat sa treaca un teren intravilan de 2000 mp pe care se afla situata casa mea,deci a emis titlul ... (vezi toată discuția)