avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere individuala

In cazul concedierii individuale, pentru motive care nu tin de persoana salariatului art. 65 din Codul muncii, daca salariatul refuza primirea si semnarea notificarii de preaviz si/sau a deciziei de concediere/incetare CIM, ce se poate face ?

O data cu notificarea de preaviz nu se poate transmite si decizia de concediere/incetare CIM ?, sau care sunt pasii de urmat in situatia unei astfel de concedieri ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 5 Noiembrie 2015
1. Daca salariatul refuza primirea si semnarea notificarii de preaviz si/sau a deciziei de concediere/incetare c.i.m. , atunci angajatorul are posibilitatea de a-i comunica astfelde documente prin posta cu confirmare de primire sau poate solicita sprijinul unui executor judecatoresc.

2. Nu ar fi recomandabil ca odata cu notificarea de preaviz sa se transmita si decizia de concediere/incetare c.i.m., intrucat exista situatii care pot schimba data incetarii raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare preaviz cristina69 cristina69 Buna dimineata. As vrea sa stiu in situatia in care angajatorul vrea sa comunice preavizul de concediere la angajat si acesta din urma refuza sa semneze ca a ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim in perioada de proba cvt cvt buna ziua sunt angajator si am notifica un angajat care este in perioada de proba de incetarea cim. 1.nu a vrut sa semneze notificarea.o trimit prin posta ... (vezi toată discuția)
Concediere ram24 ram24 Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu un sfat; am o angajata la un punct de lucru care s-a desfiintat, careia trebuie sa ii incetez cim. Problema este ca desi ... (vezi toată discuția)