avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna seara. As dori sa va intreb ce am de facut in cazul in care in cartea funciara apare o diferenta de metrii patrati si cotele nu sunt aceleasi fata de contractul de vanzare cumparare ai schita apartamentului...


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:11, 6 Noiembrie 2015
Conform dispozitii L nr 7/1996 republicata rectificarea notarilor din cartea funciara se poate realiza in baza unui document sau a unei hotarari judecatoresti definitive
Ati verificat datele din extrasul de carte funciara si cele din contractul de vanzare cumparare?
Întâi trebuie să existe un act juridic doveditor - în cazul de față este contractul de v.c și apoi, pe baza acestui act doveditor(și nu numai) se va face intabularea. Prin urmare datele înscrise în CF trebuie să corespundă cu actul. respectiv.
În caz de neconcordanță a situației real deținute cu situația din acte , se poate face operațiunea de RECTIFICARE CARTE FUNCIARĂ.
D-voastră descrieți situația ca și cum înscrierea nu a fost efectuată conform actelor . În acest caz aveți dreptul , dacă sunteți în termen, să faceți o CERERE DE REEXAMINARE a ÎNCHEIERII DE CARTE FUNCIARĂ -către Registratorul șef - și pe care o depuneți la Biroul local de cadastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mult in acte decat in realitate marysa marysa Buna! Vrem sa cumparam un teren cu casa, dar pe acte ii mai mult, adica sunt 556 metri patrati, iar in realitate sunt 470. Ce se poate face in acest caz? (vezi toată discuția)
Probleme la intabulare Vasile Alexandru Vasile Alexandru Salut!! Am urmatoarea situatie prezentata de un prieten. Are o hatarare judecatoreasca-act de proprietatea, uzucapiune, din anul 1996, teren si ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastru si act de proprietate cyan cyan 1. In cazul rectificarii unei schite cadastrale cauzata de pozarea in oglinda a apartamentului se refac masuratorile sau se modifica doar schita cadastrala ... (vezi toată discuția)