Salut!!
Am urmatoarea situatie prezentata de un prieten.
Are o hatarare judecatoreasca-act de proprietatea, uzucapiune, din anul 1996, teren si constructie.
In anul 2000 a instrainat jumatate din teren, pe care exista un garaj, prin vanzare-cumparare, cu toate formele legale, mai putin inregistrarea la cartea funciara.
Anul acesta doreste sa vanda restul de teren pe care mai exista o constructie.
Ideea este urmatoarea, cumparatorul doreste, logic, cadastru si intabulare. Le-a facut, dar cadastrul este pe 150 de metri patrati, deoarece omul stie ca doar attat are, iar intabularea vorbeste despre 300 de metri patrati, normal deoarece nu s-a inregistrat contractul de vanzare cumparare din anul 2000.
I-am sugerat sa scoata un de la notarul unde a facut vanzarea in 2000, un exemplar de pe contractul de vanzare cumparare si sa se prezinte la serviciul de intabulare sa faca rectificarea.
Nu am avut de-a face pana azi cu asemenea situatie, si cu atat mai mult cu intabulare sau cadastru, si dupa cat am citit in stanga si dreapta, am dedus ca se poate sa faca rectificarea in sensul in care l-am indrumat.
Va rog, daca nu am avut ceva in vedere sau am inteles ceva gresit cu privire la procedura privind publicitatea imobiliara, sa ma indrumati pe calea cea dreapta.
Va multumesc!!!!!!