avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale si materiale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale si materiale

buna ziua! in urma unui proces am fost obligat la plata unor daune materiale si morale. as vrea sa stiu cum ii platesc daunele respectivului, adica care este procedura legala a platii. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:12, 6 Noiembrie 2015
Buna seara,
Veti merge si-ii veti da banii el scriind si semnandu-va o chitanta de mana prin care va ar[ta ca a primit suma de bani ce reprezinta daunele.
Va sfatuiesc sa ii solicitati sa scrie suma in cifre si litere si sa specifice si numarul dosarului.
Vă sfătuiesc să trimiteți banii prin poștă, cu mandat poștal cu confirmare de primire în care veți specifica(există o rubrică pt. corespondență) ce reprezintă această sumă- Nu sunt de părere că o chitanță de mână ar fi suficientă.
Cred că în situația dumneavoastră contractul notarial e sfânt. Mergeți amândoi la notar, spuneți problema, plătiți în fața notarului și acesta va încheia un act corespunzător.
Notificati, chemati sa primeasca banii (cu act notarial sau transfer bancar cel mai bine) si, daca nu vine, consemnati-i in numele si pe seama lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar între persoane fizice Lucianasandu Lucianasandu Buna ziua. Am luat ca si împrumut o suma destul de mare ca persoana fizica, de la o persoana fizica. Am garantat cu apartamentul . Contract la notariat. in ... (vezi toată discuția)
Partajare taxa de mediu andreiionel andreiionel am castigat dreptul sa recuperez taxa de mediu la masina in valoare de 600 euro banii ii voi primii pe card in transe egale de 120 euro ... (vezi toată discuția)
Despagubiri victima accident feriha feriha Buna ziua.As dori sa stiu, daca victimele vatamate intr-un accident rutier, se inteleg cu faptuitorul pentru plata pagubelor materiale si morale,in vederea ... (vezi toată discuția)