avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJARE TAXA DE MEDIU
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJARE TAXA DE MEDIU

am castigat dreptul sa recuperez taxa de mediu la masina in valoare de 600 euro

banii ii voi primii pe card in transe egale de 120 euro pe an

cum pot impartii aceasta transa anuala cu fosta sotie?

ar fii penibil sa merg de fiecare data la notar in fiecare an mai ales ca eu sunt acum la 700 km de domiciliul ei. ii pot trimite partea prin manadat postal la fel ca pensia de intretinere pentru copil? ii pot pune pe cardul personal al fostei sotii cu titlul de partajare taxa mediu?

trebuie sa existe o solutie mai usoara si legala care nu o poate ataca. si atata cat trimit pensie prin mandat...
Cel mai recent răspuns: andreiionel , utilizator 04:10, 24 Septembrie 2014
o varianta ar fi sa ii dati partea ei de la inceput. o alta varianta: aveti act prin care scrie ca si taxa de poluare se imparte??? Daca nu, nici nu va mai agitati, este doar a d-voastra.
Cand primesc prima transa...ii pot trimite partea ei cu mandat postal? este legal?

Ma poate da vreodata in judecata dupa 5 ani sa recupereze cealalta jumatate ...daca eu i-am trimis mereu prin mandat postal ? pot face de fiecare data fotografie la mandat si pastrez si chitantele. Se Poate?

astept raspuns.
da, se poate.
O datorie se considera stinsa daca a fost platita.
Daca demonstrati ca ati platit-o - ati platit-o.
Pastrati chitantele si restul dovezilor cum ca ati virat banii.

consider ca va stresati mult prea mult pentru o problema atat de mica. Daca acea suma de bani nu se regaseste cumva in procesul de partaj , nu consider ca sunteti dator sa o impartiti. Un proces de partaj a sumei primite cu titlu de taxa de poluare ar fi mai costisitor si mai obositor decat suma primita in final. Mai ales ca este vorba despre prestatii succesive, cate o transa pe an timp de 5 ani. Ar trebui ca dupa fiecare sume de bani primita anual, sa ceara prin instanta obtinerea a jumatate din ea. In plus, fiecare transa are termen de prescriptie de 3 ani.
Daca totusi doriti sa ii platiti jumatate din acea suma, nu aveti decat ca dupa fiecare transa sa ii trimiteti jumatate din suma prin mandat postal, sau prin cont sau cum doriti d-voastra atata timp cat puteti, - daca vreodata va fi cazul - sa dovediti ca acea suma de bani reprezinta jumatate din taxa , suma pe care i-ati platit-o dansei. Adica, in mandatul postal va scrie ce reprezinta suma, si veti avea un exemplar si d-voastra. Daca faceti plata la banca veti pastra acea hartie de la banca, unde la rubrica : detalii plata veti scrie plata a jumatate din taxa de poluare.
Va multumesc. Fosta pentru partea ei de 300 euro ar fii in stare sa ma dea in judecata pentru aceasta taxa si sa platesc si cheltuielile de judecata care se pot ridica la 10 milioane vechi. La divortul de comun acord ..ea a venit cu avocat!! desii era doar de comun acord si platise avocatul cu 10 mil. Avocatul meu mi-a spus ca ea are dreptul la jumatate din suma si sa ii platesc ca sa nu fie probleme. Cand am sa am bani o sa introduc partajul unde avem masina bun comun si alde acareturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj taxa poluare masina andreiionel andreiionel in luna februarie 2013 am introdus o cerere la judecatorie pentru restituirea taxei de poluare masina fiind pe numele meu achizitionata in ... (vezi toată discuția)
Partaj cuziamusia cuziamusia Acum 10 ani lucram (legal) in strainatate si i-am trimis sotiei (prin banca) 15 mii euro cu scopul sa cumpere doua imobile (pe numele ei, deci bunuri comune). ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei intretinere pe card andreiionel andreiionel Platesc de 2 ani pensie prin mandat postal azi fosta m-a anuntat ca data viitoare sa ii trimit pe card pensia in continuare si mi-a dat ... (vezi toată discuția)