avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită SOMATIE + TITLU EXECUTORIU
Discuție deschisă în Executare silită

SOMATIE + TITLU EXECUTORIU

Buna ziua,
In anul 2013 am primit o amenda de circulatie, pe care am platit-o la primaria de care apartin a doua zi, contravaloare 80 lei.
Anul acesta am descoperit o scrisoare AR, pt. care nu am semnat, de la primarie (cea de care apartin si la cera am platit amenda) care contine o somatie + titlu executoriu in cunatumul a 160 lei pt. amenda din anul 2013, pe care am platit-o.
Aici scrie ca am 15 zile de la data luarii la cunostinta sa platesc sau sa fac dovada platii amenzii.
As vrea sa stiu de cand curg aceste 15 zile, pt ca eu nu am semnat pt. scrisoare am gasit-o ulterior la vreo luna dupa data la care a fost emisa der primarie?
Eu am platit deja acea amenda chiar la primaria care acum ma someaza. In text este scris si de o contestatie tot in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta. Aici se refera la o contestatie post-executare?!
Nu am bunuri doar salariul pe care il primiesc prin banca.
Ce pot face acum? Din cate am citit chiar daca eu fac dovada acum la primarie a platii amenzii, executarea curge, ca o obligatie a recuperarii datoriilor da catre primarie.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 10:28, 6 Noiembrie 2015
Daca ati "ratat" termenul de 15 zile de contestatie la executare/titlu, mai puteti face contestatie cand va veni masura popririi, pentru ca nu se vor opri ei aici. Prin urmare, cum v-au poprit conturile, cum faceti contestatie (tot 15 zile) si cereti si anularea titlului (amenda) pe motivul platii. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala Zoltan K Zoltan K In cursul zilei de 29 august am primit de la primarie, o scrisoare din care a rezultat ca am fata de bugetul local o amenda de circulatie in valoare de 300 ... (vezi toată discuția)
Pv de contraventie polilex polilex Problema este urmatoarea: In luna noiembrie mi s-a intocmit un PV pt. ca nu purtam centura. Nu l-am semnat, dar agentul nu mi l-a dat spunand ca o sa-mi fie ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu executoriu emis de administratia finantelor publice jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: unul din conducatorii auto de la societatea la care lucrez a fost amandat de ARR pentru defectiuni tehnice ... (vezi toată discuția)