avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Data de la care produce efecte contractul incheiat cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Data de la care produce efecte contractul incheiat cu un jucator de fotbal: data incheierii contrcatului vs. data inregistrarii la FRF

Va supun atentiei urmatoarea speta:

Un club sportiv a incheiat un contract cu un jucator de fotbal.
In conformitate cu art. 15 din Regulamentul privind statutul si transferul jucatorilor de fotbal, clubul are obligatia sa inregistreze contractul la FRF in termen de 45 de zile de la incheierea acestuia.

Problema este urmatoarea: o autoritate locala afirma ca data de la care produce efecte acest contract este data inregistrarii si nu cea a incheierii contractului.

Precizez ca nu este prevazut nicaieri faptul ca pana la data inregistrarii contractului la FRF, acesta nu produce efecte, nu exista nicio limitare legala sau conventionala.

Prin urmare, consider ca se aplica dreptul comun (art. 1182, art 1270 Cod Civil) si, de la momentul incheierii contractului, partile sunt tinute sa respecte prevederile contractuale.

Intrebarea: care considerati ca este data de la care contractul produce efecte: data incheierii sau data inregistrarii?
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Legitimație club fotbal NewName NewName Bună ziua!Am și eu o întrebare.O jucătoare de fotbal dorește să plece de la clubul la care este legitimată la un alt club.Cum poate proceda,dacă ... (vezi toată discuția)
Desfiintare societate (club de fotbal) - valabilitate contract gygy83 gygy83 Buna ziua, Sunt jucator la un club de fotbal de drept public cu care am semnat o conventie civila. Ca urmare a unor indicatii la nivel european, ... (vezi toată discuția)
Legitimatie club fotbal tilvarionut tilvarionut Buna ziua! Imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita, insa nu stiu exact unde s-ar incadra mai bine acest subiect. Un jucator de 12 ani este ... (vezi toată discuția)