avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris art247-248 ali.1 lit.a
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris art247-248 ali.1 lit.a

Salut mi am o intrabare la un avertisment primit la art 247-248 alin.1.lit.a
daca am primit avertismnetul la art 247-248 alin.1 lit .a tin sa mentionez lit .A nu si lit .b sau C sau E........... mi e imi revine numai art 247-248 alin.1.lit.a care dispune decat numai avertisment scris la lit .A celelalte litere adica sactiune prevazute nu mi revin ? va multumesc mult as dori daca se poate sa mi raspuna un jurist ar fi bine
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 9 Noiembrie 2015
Nu sunt sigur si mai am o intrebare daca imi dau demisia si stau in preaviz 20 de zile lucratore cat prevede legea cu 4 ore pe zi imi calculeaza salariul la acele 4 ore pe zi sau tre sa mi dea salariul intreg ?
Reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

In lipsa unor astfel de prevederi, durata timpului de munca este cea stipulata in c.i.m. .. De exemplu, daca in contractul de munca aveti trecuta o durata a timpului de munca de 8 ore/zi, atunci in preaviz av trebui sa veniti la serviciu tot 8 ore/zi.
EEE alta intrebare stiu ca va stresat dar daca eu l am inregistrat pe seful de depozit cu telefonul cand ma chemat in birou si mi a zis ca o sa mi ia 200 de ron din salariu pot folosi asta impotriva lui ca mi a luat din bonus? si ar mai fi ceva fiecare angajat a semnat ca raspunde de scaner ul cu care munceste mi e mi sa crapat ecranul la acel scaner dar nu am muncit numai eu cu el a fost trimis si in tara la alte filiale eu l am anuntat pe seful de depozit ca a venit scanerul avariat si el mi a ras in fata ma tem ca daca imi dau demisia sa u ii reclam la ITM imi poate opri bani pentru scaner ?
Conform art. 254, alin. (1) C.mun., salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.

Pentru recuperarea prejudiciului produs de salariati, in prezent, angajatorul are la indemana urmatoarele modalitati: acordul partilor si/sau actiunea in justitie

Art. 254, alin. (3) din Codul muncii dispune ca , in situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.

Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, insa, nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie (in prezent, 5250 lei).

Art. 169 C.mun. prevede ca, nicio retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege. Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sactiune abuziva la locul de munca mariusastra mariusastra Salut va scriu pentru a ma lamuri intr o problema intampinata la locul de munca Am fost sactionat la art 247. 248 alin(1) lit.a din legea nr 53/2003 din ... (vezi toată discuția)
Preaviz Leutz_bv Leutz_bv Buna Ziua. Eu am intrat in preaviz incepand cu data de 27 luna aceasta, de buna voie si ma intreb daca trebuie sa lucrez 8 ore pe zi sau doar 4 ore pe zi ? Ma ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract litera i elena1312 elena1312 Pot sa desfac un contract de munca disciplinar daca a plecat de la locul de munca fara sa anunte pe nimeni, nu mai raspunde la telefon si nu s-a mai prezentat ... (vezi toată discuția)