avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile peroanelor cu handicap acordate de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile peroanelor cu handicap acordate de stat

Buna ziua,

Am o nepoata care s-a nascut cu handicap, am cateva intrebari:
1. Ce drepturi acordate de catre stat au acestea (lemn de foc, gratuitati, scutiri, etc. ), si ce articole din lege le reglementeaza ?
2. De unde provin bani pentru plata ingrijitorului, Primarie sau Minister ? adresez aceasta intrebare, pentru ca, aproape in fiecare luna la data platii nu mai sunt bani la primarie, cu toate ca acestea sunt creante privilegiate.
Ce pot sa fac sa nu se mai repete acest inconvenient?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:43, 7 Noiembrie 2015
Drepturile financiare acordate persoanelor cu dizabilitati sunt conditionate de gradul de handicap constatat de catre comisia medicala de expertiza persoane cu handicap
Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap prin autoritatea publica locala,asigura fondurile necesare acordarii indemnizatiilor pentru persoanele detinatoare de certificat de incadrare in grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit persoane cu handicap Remus-Ionut Remus-Ionut as dori sa stiu de ce scutiri pot beneficia si mai exact am inteles ca pot beneficia de o scutire la lumina.Mentionez ca am un handicap grav si deja beneficiez ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap iuga laurentiu iuga laurentiu Cum trebuie sa procedeze o persoana cu handicap gr. II ( hipoacuzie) in vederea angajarii la o societate comerciala ( manipulant la un magazin alimentar)? Ce ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Klementina Rus Klementina Rus Buna ziua. As avea si eu mai multe intrebari: tatal meu este pensionat de boala si are gradul doi de handicap.Puteti sa-mi spuneti si mie de ce drepturi ... (vezi toată discuția)