Va rog sa imi spuneti daca in situatia urmatoare se acorda concediu de maternitate. Am avut CIC pentru 1 an, apoi am cerut prelungirea lui prin concediu fara plata pana la varsta de 2 ani (Aprilie 2016). In Mai 2016 voi naste al doilea copil.
1. In aceasta situatie, pot intra in concediu de maternitate din Aprilie pana la nasterea celui de-al doilea copil (Mai)?
2. Cum pot proceda pentru a nu mai fi nevoie sa revin la birou intre primul CIC si a doua nastere? (maxim o luna intre ele)
1. Perioada de concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani (dupa CCC pana la varsta de 1 an) este stagiu de cotizare la sanatate deoarece AJPIS a platit contributia la sanatate pentru dvs.
2. - Dar nu cred ca a platit si cota de contributia de 0,85% pentru concedii si indemnziatii care reprezinta o conditie pentru a beneficia de concedii medicale (inclusiv concediul de maternitate).
- De aceea va recomand sa luati legatura cu AJPIS si cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) sa va dea lamuririle necesare.