avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate dupa concediu fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate dupa concediu fara plata

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca in situatia urmatoare se acorda concediu de maternitate. Am avut CIC pentru 1 an, apoi am cerut prelungirea lui prin concediu fara plata pana la varsta de 2 ani (Aprilie 2016). In Mai 2016 voi naste al doilea copil.

1. In aceasta situatie, pot intra in concediu de maternitate din Aprilie pana la nasterea celui de-al doilea copil (Mai)?

2. Cum pot proceda pentru a nu mai fi nevoie sa revin la birou intre primul CIC si a doua nastere? (maxim o luna intre ele)

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:17, 10 Noiembrie 2015
1. Perioada de concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani (dupa CCC pana la varsta de 1 an) este stagiu de cotizare la sanatate deoarece AJPIS a platit contributia la sanatate pentru dvs.

2. - Dar nu cred ca a platit si cota de contributia de 0,85% pentru concedii si indemnziatii care reprezinta o conditie pentru a beneficia de concedii medicale (inclusiv concediul de maternitate).
- De aceea va recomand sa luati legatura cu AJPIS si cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) sa va dea lamuririle necesare.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Christiana30 Christiana30 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Ma aflu in concediu crestere copil si am ales initial varianta de indemnizatie pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil- pfa traducator autorizat Ionela132 Ionela132 Buna ziua, Am un PFA ca traducator autorizat, mi-am inceput activitatea pe 1 Noiembrie 2013, si mi-am platit toate contributiile, insemmnand casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere al doilea copil ralfo ralfo Buna ziua! Am urmatorul caz: sunt in concediu crestere copil (2 ani), copilul face doi ani pe 12.02.2015. Incepand cu data de 12.01.2015 ar trebui sa intre in ... (vezi toată discuția)