avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces medic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces medic

buna ziua.anul trecut am fost operat.in urma operatiei dr.mi-a atins nervul sciatic si am pareza si paralizie picior.mai pe ramaneste am intrat pe picioarele mele in spital si am iesit in cadru metalic.el nu recunoaste greseala ce a facut-o.am incercat recuperari tratamente etc dar f.slabe rezultate.intrebarea mea este:il pot actiona in judecata pe medic?ii pot cere ceva despagubiri.am fost navigator maritim si am ramas fara munca ptr.ca sunt inapt de a munci dar familia trebuie intretinuta nu?multumesc anticipat si va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:56, 6 Noiembrie 2023
Avand in vedere faptul ca fapta s-a petrecut anul trecut, o sesizare la Colegiul medicilor este tardiva.
Ceea ce va ramane este o actiune civila in pretentii impotriva medicului care se timbreaza la valoarea pretentiilor solicitate, deoarece plangerea penala pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava, prev. de art. 182 alin. 2, art. 184 alin. 4 C.pen. ar fi tardiva.
Actiunea civila trebuie introdusa in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei si, implicit a prejudiciului, astfel ca mai aveti mai putin de 2 ani pentru a obtine despagubiri.
Angajati neaparat un avocat deoarece nu va fi un proces simplu! ;)
Am nevoie urgenta de ajutor
Explicați.in ce anume consta problema dvs,de ajutor avem.toti nevoie sub o forma sau alta în viata..

Floe a scris:

Am nevoie urgenta de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza medicala in caz de malpraxis george_adi110 george_adi110 Unde pot afla mai multe informati despre desfasurarea unei expertize medicale in caz de malpraxis? ( cui trebuie adresata cererea, cine decide efectuarea unei ... (vezi toată discuția)
Despagubiri banesti pentru malpraxis dumibog dumibog Subiect: Despagubiri pentru malpraxis In cazul nefericit in care ai fost victima unui malpraxis care credeti ca este cea mai buna si mai rapida varianta ... (vezi toată discuția)
Malpraxis? si_monee si_monee Buna ziua!In urma cu 6 luni am facut o operatie de mamoreductie. La ecografia pe care am facut-o zilele trecute s-a descoperit la un san o formatiune care nu a ... (vezi toată discuția)