avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un sfat - schimbare program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un sfat - schimbare program de vizita

Citesc multe aici espre copii si custodie comuna dar nicioata nu am avut curaj sa cer sfaturi sau raspunsuri...si eu ma iimpiedic de multe in relatia cu fostul sot si copil .Nu stiu ce sa fac si cum sa fac ...cer acuma sfat sau indrumare ...eu cu fostul sot nu comunicam deloc de 5 ani doar prin mesaje ,iar el uneori mai transmite prin copil desi psihologul i-a interzis are program de vizita pe il respecta nu am ce zice sau de ce sa ma pling ,acuma eu mi-am cumparat o locuinta noua si el trebuie sa vina la vizita cu 8 statii mai mult ca pina acuma .A inceput sa se plinga in coace si in colo cit de greu ii este ca e tot pe drumuri .un prieten de-a lui mi-a zis ca m-a dat la tribunal pt schimbarea progr de vizita care oricum va urma acuma la implinirea virstei e 6 ani, dar cerinta lui este ca el sa o duca in weekend de vineri si eu sa o aduc inapoi duminica .Va rog sa ma credeti ca eu nu sint de acord ca eu sa ma duc dupa ea atita timp cit este vizita lui si el trebuie sa o duca si sa o aduca acasa .Dragi avocati va rog sa imi spuneti noi mamele avem doar obligatii si fostii soti doar drepturi?La custodie comuna nu are obligatia de a contribui mai mult la crestere si educatie decit pensia de intretinere..in cazul meu fostului sot i-s-a majorat salarul in 5 ani de 2 ori si el tot nu se simte sa dea mai mult copilului doar prin tribunal,si cind am fost la mediator pt majorare a spus ca el nu se descurca daca da mai mult dar va contribui material(caciula ,cartofi,ciorapi...)daca i-am zis sa dea la grainita macar la orele de engleza 60 lei s-a intors cu spatelesi a plecat.Va rog sa imi spuneti pot cere majorare de pensie cu adeverinta de la serviciu lui acuma cind va fi proces de schimbare de program,si daca stie cineva sa-mi spuna care ar putea fi max program de vizita daca acuma va incepe scoala din toamna2016.Va multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2015
elennaRos, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:31, 9 Noiembrie 2015
Stimată mamă, dragostea și responsabilitatea pentru creșterea unui copil nu se măsoară în stații de metrou, tramvai, etc.
Atât d-voastră cât și fostul , aveți responsabilități față de acest suflețel , responsabilități pe care dacă nu le înțelegeți , le va stabili instanța.
Prin acțiune în instanță solicitați mărirea alocației copilului, (cu dovada măririi salariului exsoțului) , tot instanța va stabili orele de vizită și modalitatea în care se vor face în sensul că instanța va stabili CINE SĂ DUCĂ COPILUL LA CINE. precum și alte lucruri cu care nu sunteți de comun acord(cine să-i schimbe ciorăpeii, cine să-l trezească dimineața, ce culoare va avea ghiozdanul, pixul, etc)
Copilul a crescut și instanța de judecată va ține cont de această realitate. Părintele la care nu locuiește copilul va avea posibilitatea să îl ia pe copil la locuința sa și va avea obligația să-l aducă înapoi la ora stabilită, conform programului de vizitare.
Puteți cere și majorarea pensiei de întreținere
MULTUMESC MULT ,am inteles si stiam de la celelalte procese ca la sfirsitul programului de vizitare exsotul are obligatia de a aduce copilul acasa la ora stabilita de instanta ,doar acuma el doreste ca in weekend vinerea sa duca copilul la el acasa si Duminica seara sa merg eu dupa ea pt ca el a spus ca s-a saturat sa fie tot pe drum si la plecare si la venire mai ales acuma ca trebuie sa schimbe un autobus pentru ca i s-a prelunjit traseul cu 8 statii fiindca eu mi-am luat o locuinta ,si daca eu am ajuns asa mare doamna de ce sa nu merg eu dupa ea .Imi cer mi de scuze pentru cum m-am exprimat dar asa au fost vorbele lui nu numai in fata prietenilor dar si mie mi-a trimis un mesaj asemanator care s-a incheiat cu "si domnia se plateste ca si prostia".eu nu sint de acord ca eu sa merg dupa copil daca e programul lui de vizita .Va rog ,ce sanse am ca eu sa nu merg dupa copil la sfirsitul programului lui de vizitare.VA MULTUMESC
Stimate d-l sau d-mna liamic43,sint perfect de acord cu ce imi spuneti si eu astept cu nerabdare hotarirea instantei,sper sa fie in favoarea mea pt ca am cred suficiente dovezi si mai mult NU M-AM OPUS NICI UNUI FEL DE PROGRAM DE VIZITARE ,cer oar sa nu merg eu dupa copil la sf programului lui de vizita si majorarea alocatiei si sa-mi ajute si el la unele cheltuieli legate de scoala.Daca parintele cere custodie comuna ,program 50% indiferent ca e la scoala sau nu de ce sa nu contribuie si el mai mult la UNELE cheltuieli. Multumesc si imi cer scuze pt inrazneala mea de a raspunde raspunsului d-voastra.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator
Mai mult decât 1/4 din venitul net nu poate fi obligat sa contribuie, iar în ce privește cererea lui ca dvs sa mergeți sa luați copilul nu mi se pare fără temei, nu e exclus sa câștige, rămâne la aprecerea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)
Copil minor. Nita Lacramioara Nita Lacramioara Am un baietel de 14 ani, pe care l-am crescut singura, iar fostul sot acuma vrea copilul. Copilul vrea si el la taicasu pt ca este mai liber, si invaluit cu ... (vezi toată discuția)