avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plangere impotriva asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plangere impotriva asociatiei de proprietari

Buna ziua!

Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a decis sa monteze in scara blocului, la demisol, o pompa de presiune a apei, sa fie presiunea mai mare in bloc. Aceasta produce zgomot, si ma deranjeaza. Am contactat presedintele asociatiei sa gasim o rezolvare insa nu am ajuns la nici un rezultat. As vrea sa stiu daca pot face o plangere la vre o institutie sau sa sesizez undeva, insa nu stiu unde si cum sa procedez. As dori ajutor! Multumesc anticipat

PS: S-a facut o sedinta in care fiecare proprietar si-a dat acordul in scris pentru montarea ei sau nu, au fost mai multi PRO decat CONTRA, insa montarea acesteia nu cred ca s-a facut dupa un proiect!

PS2: Nu sunt singurul deranjat, as mai "strange" cateva semnaturi de la alti vecini!
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2015
cosminporumbelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:08, 9 Noiembrie 2015
1. Identificarea vecinilor care sunt deranjati de zgomot si care sunt dispusi sa semneze plangerea.
2. O solicitare scrisa in 2 exemplare (su semnaturi in 2 exemplare) in care sa cereti colaborarea presedintelui asociatiei in rezolvarea problemei cu zgomotul care dauneaza confortului dv., in proprietatea dv. Aceasta solicitare sa aiba pe aceeasi foaie un tabel de semnaturi ale petentilor.
3 Prezentarea acestei plangeri si inregistrarea ei cu solicitarea de a vi se raspunde in maxim N zile de la primire.
4. In plangere scrieti si articolul din lege in baza caruia presedintele asociatiei este obligat sa ia masuri:
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

5. Daca inregistrarea sau primirea cererii va este refuzata, faceti presiune asupra presedintelui, pana la a merge la usa lui zi de zi, impreuna cu vecinii semnatari, pana va va primi si inregistra cererea (cu semnatura pe exemplarul care ramane la dv.)
6. Daca nu exista raspuns sau problema nu se rezolva pe deplin, va puteti adresa justitiei, reclamand asociatia (nu pe presedinte). Incadrarea o poate face un avocat.

De principiu, rezolvarea problemei cu presiunea apei pentru unii proprietari nu include deranjul provocat altor proprietari.
Se pare că intenția Asociației de proprietari a fost bună, intenție de care profitați și d-voastră ca proprietar. Însă probabil s-a mers pe achiziționarea unei pompe mai ieftine fără a se cerceta db. produși. De ce să faceți reclamație când se poate rezolva cu o lucrare de antifonare corespunzătoare , inclusiv cu o reglare a modului de funcționare a acestei pompe. Trebuia studiat de la început db. care vor fi emiși de către pompa care se va achiziționa.
Pentru solutionarea problemei zgomotului produs de pompa verificati initial modalitatea de instalare pompa
Daca a fost instalata conform norme tehnice in vigoare ramane varianta protejarii fonice a incintei /spatiului unde este instalata pompa
Este vorba numai despre zgomot sau si despre trepidatii ?
@ liamic43

eu nu profit asa mult, ca eu oricum am presiune la apa. Trebuia studiat inainte insa nu am facut eu lucrearea si nu am luat eu hotararea la modelul pompei

@ ynocentta

Doar de zgomot este vorba!
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Furnizorul de apa potabila trebuie sa va asigure debitul, presiunea si calitatea apei potabile. Deci, mai bine ati merge pe solutia aceasta, adica daca este sa fie, pompa sa fie montata de catre furnizor pe cheltuiala sa si in locuri special amenajate, nu in subsolul blocului dvs.

Pe de alta parte, daca aceasta este solutia - pompa in subsolul dvs. (cheltuieli suplimentare), aceasta pompa poate fi introdusa introdusa intr-o incinta bine antifonata, iar functionarea sa se faca dupa un anumit program.
De curiozitate, ce presiune aveti la baza blocului si cate etaje sunt?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pt. presiunea apei Cristina Vintila Cristina Vintila Buna ziua. As dori si eu un model de cerere catre administratie in legatura cu presiunea scazuta a apei din apartament. Mentionez ca locuiesc intr-un bloc cu 5 ... (vezi toată discuția)
O parte dintre apartamente primesc caldura in baie,o alta parte nu primesc . ContSters192087 ContSters192087 Eu ma confrunt cu o problema si mai grava si nu gasesc rezolvare . Locuiesc intr-un apartament ,la prima scara,asadar intrun capat al blocului. Blocul ... (vezi toată discuția)
Este legala instalarea unei pompe de debit pe instalatia de incalzire la bloc ? anam79 anam79 Buna ziua, Locuiesc la ultimul nivel al unui bloc si apa calda nu imi ajunge deloc in calorifere. Deoarece in 4 ani de zile nu m-am putut intelege cu ... (vezi toată discuția)