avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea unui apartament

Buna ziua, am o problema legata de succesiunea unui apartament si anume: este vorba de un apartament cu patru camere care proprietari sunt parintii mei ,din pacate mama a decedat anul trecut in martie. Tatal meu acum trebuie sa faca succesiunea pentru a putea sa vanda acest apartament. De o perioada nu ne mai intelegem (eu impreuna cu cei doi frati ai mei) cu tatal meu care vrea sa vanda si sa ne dea la fiecare partea. Intrebarea mea este cum se poate face aceasta imparteala sau partaj in conformitate cu legile in vigoare si cat le revine la fiecare membru al familiei. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 20:38, 9 Noiembrie 2015
Tatal dvs. va putea sa vanda parte din apartamentul respectiv (5/8) doar daca va face partajul acelui apartament; poate sa vanda apartamentul respectiv in integralitatea sa doar daca acesta se va intelege cu toti copiii (dvs. si fratii dvs); daca apartamentul respectiv era cumparat in timpul casatoriei cu mama dvs. decedata, tatal va dobandi 5/8 din apartament si fiecare copil cate 1/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Succesiune mediaset mediaset care este cota parte de mostenire dintre o mama si doi fii si daca un fiu poate deschide succesiunea fara acordul celuilalt fiu si ce posibilitati are celalt ... (vezi toată discuția)
Succesiune mirere mirere as dori sa stiu mai multe detali despre succesiunea la un apartament cu 3 camere, noi suntem 5 frati si mama mea,tatal fiind decedat.ce parte imi revine mie si ... (vezi toată discuția)