avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare intre tata si fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare intre tata si fiu

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca se poate ca tatal, proprietar al unui imobil sa vanda tot imobilul catre un fiu (desi mai are un copil). Tatal e casatorit cu mama copilului, toata familia este de acord cu aceasta vz-cump.
Presupun ca trebuie achitate taxele notariale si impozitul din vz imobil, dar trebuie efecutata efectiv si o plata?

Un contract de donatie se poate face?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 21:43, 8 Noiembrie 2015
Dupa ultimele modificari cumparatorul (fiul) trebuie sa transfere pretul cu care cumpara imobilul intr-un cont bancar pe numele vanzatorilor , fiind vorba de o plata care depaseste 5000 lei. Dupa vanzare nu intereseaza ce s-a facut efectiv cu suma retrasa .Daca veti incheia un contract de donatie acesta poate fi atacat de fratele dv. dupa decesul parintior , cu succes, si se va reduce donatia la 1/2.
sumele care pot fi platite cash intre peroane fizice in cazul unui transfer de proprietate imobiliara e 50.000 de lei.dupa 50.000 de lei trebuie transfer bancar.si nu 5000.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2015
fyeratanye, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer proprietate parinti - copil pppamela pppamela Buna ziua, Parintii mei doresc sa transfere una din proprietati mie - uneia din cele 3 fiice. Care decizie este cea mai stabila? Testament/Contract ... (vezi toată discuția)
Plata locuinta din mai multe conturi AntiSecretare AntiSecretare Se poate incheia o [b]tranzactie imobiliara[/b] in care [b]transferul[/b] banilor sa se faca [b]din mai multe conturi[/b] (ale cumparatorilor) in contul ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament - legea 70/2015 alinfediuc alinfediuc Salutare tuturor. Intentionez sa cumpar un apartament. O parte din bani ii am deja in cont, o parte ii am in cash. Referitor la legea 70/2015 privind ... (vezi toată discuția)