avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Omor calificat?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Omor calificat?!

buna seara! o explicatie, va rog, la ideea unui autor conform careia: "incercarea de comitere a unui viol,cand victima sustine ca daca inculpatii vor continua se va arunca de pe fereastra, de la mare inaltime, lucru care se si intampla, constituie infractiunea de omor calificat" ..omor da, dar calificat? multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:23, 9 Noiembrie 2015
Este omor calificat art. 175 C pen.;...cu premeditare,..., profitand de starea de neputinta a victimei de a se apara.
Eu n-as zice ca e omor, ci [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.175 lit.c cod penal blue-eyes blue-eyes Omorul savarsit asupra sotului sau unei rude apropiate(art.175 lit.c C.pen) nu se poate retine in cazul in care victima este sotia fratelui tatalui ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre omor pentru a ascunde un furt si a ascunde o talharie aelex aelex As vrea sa stiu cand se retine omor calificat pentru ascunderea unui furt, si omor deosebit de grav pentru ascunderea unei talharii? Problema apare in ideea ... (vezi toată discuția)
Incadrare art 174-175 c p roberto3 roberto3 Buna seara! Am o nedumerire....care este minimul special si maximul special al art 174-175(lit i) ??? Cu alte cuvinte intre ce ani se incadreaza? Multumesc ... (vezi toată discuția)