avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren

Am formulat cereri in vederea restituirii a doua terenuri intravilane, conform tuturor legilor anterioare de fond funciar.Am recuperat o parte din teren, care era in domeniul privat , restul fiind in domeniul public. Am o hotarare de punere in posesie din 2005, emisa de comisia judeteana de fond funciar, ulterior atacata in instanta de primar si anulata pe motiv ca terenul este in domeniul public(.L247/2005). Am facut si o plangere la CEDO, admisa in principiu, apoi t respinsa ( la aparitia L165, pt. neepuizarea tuturor cailor de atac, explicand ca solicitatrea mea se rezolva prin aceasta lege). Intrucat nu s-a intreprins nimic cu solicitarile mele pana la aceasta data, va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez. Mentionez ca am formulat doua cereri prin care am solicitat rezolvarea solicitarii mele( terenurile sunt libere, fara constructii), nu am primit raspuns. Am urmarit modificarile aduse legii 165, dar termenul pt. punere in posesie 01. 01.2016, ara mass in vigoare. Multumesc pt orice sfat.

Alte discuții în legătură

Restituire teren ? oanaportar oanaportar Tatal meu si matusa, mostenitori ai bunicului s-au judecat ANI DE ZILE ( 1991-2007) cu Comisiile de Fond Funciar pt. a li se reconstitui dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Nelamurire - nu inteleg raspunsul primit adrianady adrianady Buna ziua !! Am o problema mai complicata cu o suprafata de teren in intravilan,am facut sesizari la toate institutiile de stat si am primit ca raspuns : -,, ... (vezi toată discuția)
Legea 165/2013 - art. 12 al. 3 maria2015 maria2015 Am o problema legata de o viitoare punere in posesie in baza Legii nr. 165 / 2013 pentru un teren in extravilan. La art. 12 pct. 3 se mentioneaza ca “ ... (vezi toată discuția)