Tatal meu si matusa, mostenitori ai bunicului s-au judecat ANI DE ZILE ( 1991-2007) cu Comisiile de Fond Funciar pt. a li se reconstitui dreptul de proprietate asupra terenul autorilor lor preluat in mod abuziv, fara nici un titlu, de catre CAP.
In anul 2009 au fost pusi in posesie doar pe o parte din terenul castigat in instanta.
Problema esta ca, fiind 2 exproprieri pt. utilitate publica, acestia nu pot fi pusi in posesie pe acelasi /fostul amplasament, desi exista in acest sens o hotarare judecatoreasca.
In asemenea conditii, cei 2 au facut o Cerere catre Primarie, conform Legii nr.165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, ... de restituire nesolutionate, in vederea stabilirii suprafetei de teren ( Leg. nr.165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 278, din 17 mai 2013).
Este bine ca au facut o asemenea cerere ?
Li se va rezolva problema prin punerea in posesie pe un alt teren sau li se va acorda despagubiri ?
Ce trebuie sa faca cei 2 pt. a se rezolva problema cu terenul ?
Ce demersuri sau /si ce acte trebuie sa mai depuna la aceasta cerere ( dosarul intreg cu toate actele terenului il are Primaria de la toate procesele avute cu cei 2 ).
Ce sfaturi utile imi puteti da in legatura cu aceasta problema, cum trebuie procedat ?
dar daca, pe langa bucatica de teren primita in posesie, mai sunt si alte 2 fasii de teren expropriate care in prezent este domeniu public, cum se poate face punerea in posesie ?
Nici executorul judecatoresc nu va reusi sa faca /sa impuna Primariei acest lucru !
In Legiea nr.165/2013 se pot asadar solutiona si restituirile nesolutionate pana la aceasta data ? Chiar daca exista si o hotarare judecatoreasca ?
Va rog sa-mi dati un sfat cum trebuie sa procedez, pt. ca un teren expropriat pt. utilitate publica nu ni-l va da /restitui nimeni niciodata.
cum va putea un executor sa forteze /oblige Primaria sa puna in posesia unui teren care in prezent este domeniu public ( in hotararea judecatoreasca scrie sa se puna in posesia terenului, pe fostul amplasamanet !!! ) ?
cum se poate rezolva aceasta situatie ?
tatal meu si matusa vor primi sau nu teren ? sau vor fi despagubiti ?
Dar cum ramane cu hotararea ? cu ceea ce a dat judecatorul ?