avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... restituire teren ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

restituire teren ?

Tatal meu si matusa, mostenitori ai bunicului s-au judecat ANI DE ZILE ( 1991-2007) cu Comisiile de Fond Funciar pt. a li se reconstitui dreptul de proprietate asupra terenul autorilor lor preluat in mod abuziv, fara nici un titlu, de catre CAP.

In anul 2009 au fost pusi in posesie doar pe o parte din terenul castigat in instanta.
Problema esta ca, fiind 2 exproprieri pt. utilitate publica, acestia nu pot fi pusi in posesie pe acelasi /fostul amplasament, desi exista in acest sens o hotarare judecatoreasca.

In asemenea conditii, cei 2 au facut o Cerere catre Primarie, conform Legii nr.165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, ... de restituire nesolutionate, in vederea stabilirii suprafetei de teren ( Leg. nr.165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 278, din 17 mai 2013).

Este bine ca au facut o asemenea cerere ?
Li se va rezolva problema prin punerea in posesie pe un alt teren sau li se va acorda despagubiri ?

Ce trebuie sa faca cei 2 pt. a se rezolva problema cu terenul ?
Ce demersuri sau /si ce acte trebuie sa mai depuna la aceasta cerere ( dosarul intreg cu toate actele terenului il are Primaria de la toate procesele avute cu cei 2 ).

Ce sfaturi utile imi puteti da in legatura cu aceasta problema, cum trebuie procedat ?

Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 21:58, 29 Iulie 2013
daca au depus cerere confiorm noii legi nu vad de ce ar fi rau.

pentru executarea hotararii ar trebui sa se adreseze unui executaor judectoresc.
dar daca, pe langa bucatica de teren primita in posesie, mai sunt si alte 2 fasii de teren expropriate care in prezent este domeniu public, cum se poate face punerea in posesie ?

Nici executorul judecatoresc nu va reusi sa faca /sa impuna Primariei acest lucru !

In Legiea nr.165/2013 se pot asadar solutiona si restituirile nesolutionate pana la aceasta data ? Chiar daca exista si o hotarare judecatoreasca ?

Va rog sa-mi dati un sfat cum trebuie sa procedez, pt. ca un teren expropriat pt. utilitate publica nu ni-l va da /restitui nimeni niciodata.
cum va putea un executor sa forteze /oblige Primaria sa puna in posesia unui teren care in prezent este domeniu public ( in hotararea judecatoreasca scrie sa se puna in posesia terenului, pe fostul amplasamanet !!! ) ?

cum se poate rezolva aceasta situatie ?
tatal meu si matusa vor primi sau nu teren ? sau vor fi despagubiti ?
Dar cum ramane cu hotararea ? cu ceea ce a dat judecatorul ?
Ce va putea face executorul in cazul de fata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme - restituire teren oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va prezint urmatoarea situatie: - tatalui meu i s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra terenului parintilor lui ce a fost inainte ... (vezi toată discuția)
Interpretarea legii 165/2013 andreea-deea andreea-deea Buna ziua, Conform legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate - norme metodologice la legea 165/2013 cassy cassy buna ziua ! rog pe orice stimat coforumist (prieten al acestui site) care are cea mai mica idee, opinie, sursa sigura sau stie ceva legat de subiect sa imi ... (vezi toată discuția)