avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasi care m-au lasat cu facturi neachitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasi care m-au lasat cu facturi neachitate

Buna, am avut timp de 1 an niste chiriasi in apartament, care la plecare m-au lasat cu facturi neplatite si nu raspund la nici o tentativa de a comunica cu ei, desi era agreat sa isi asume cheltuielile aferente perioadei in care au ocupat apartamentul chiar dupa plecare. Am gresit pt ca nu am facut un contract scris, evident nici nu l-am inregistrat... Dar sunt dispusa sa-mi asum consecintele doar pt a recupera de la ei restantele - nu sunt chiar atat de mari, dar ma deranjeaza atitudinea. Pot dovedi ca au stat in chirie - atat cu administratorul blocului, cat si prin alte mijloace: viramente in cont, mesaje SMS/email. Ce masuri pot lua impotriva lor ?
Cel mai recent răspuns: kana , utilizator 11:18, 10 Noiembrie 2015
dvs ati eludat legea prin neinregistratrea unui contract scris si legal, ma tem ca va fi dificil sa recuperati ceva de la dansii. puteti sa-i dati in judecata dar cred ca si dvs veti ajunge sa platiti impozitul pe anul respectiv, daca se sesizeaza primaria. oricum ii dati in judecata la judecat din raza apartamentului respectiv si sa aveti documente si martori care sa ateste perioada in care au fost chiriasi
Daca nu se poate solutiona amiabil,posibilitatea legala de recuperare prejudiciu reprezentat de debitul acumulat la asociatia de proprietari ,este numai instanta de judecata
Daca insa debitul nu este atat de mare,analizati oportunitatea eventualei actiuni in instanta,
care nu va garanteaza hotarare favorabila,dar implica stres,timp alocat termenelor de judecata
Multumesc. Banuiesc ca pe asta conteaza si ei, ca e prea mare deranjul comparativ cu eventualele rezultate...Mai incerc amiabil.
Sunt constienta ca am gresit si sunt dispusa sa-mi asum consecintele. Important este sa vada si scumpii mei chiriasi ca sunt consecinte. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, ... stefanzaharia1234 stefanzaharia1234 Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - restante intretinere mihluk mihluk Am avut un chirias care nu a platit intretinerea de mai multa vreme si am ramas cu un debit substantial, fara posibilitatea recuperarii de la fostul chirias. ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Licavasilica Licavasilica Cum pot evacua un chiriaș care are un comportament care face imposibilă conviețuirea cu celelalte persoane care locuiesc în același imobil sau în ... (vezi toată discuția)