avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Repunere in termen sau obtinere hotarare definitva?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Repunere in termen sau obtinere hotarare definitva?

Buna ziua , o firma ce are datorii in valoare de 10 000 de lei se afla in insolventa , nu pot sa stiu daca firma noastra a fost contacta in vederea inscrierii la masa credala sau nu , intrebarea mea ar fi daca urmatorul pas ar fi sa caut lichidatorul si sa incerc repunerea in termen sau la finalul procesului de faliment al firmei respective sa incerc sa obtin o hotarare definitiva pentru recuperare tva . Intreb asta deoarece creanta este chirografara si mai mult ca sigur nu va fi restituita:(
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 16:09, 10 Noiembrie 2015
verificati in buletinul procedurilor de insolventa.
Buna ziua

Recomandarea ar fi sa solicitati repunerea in termen si sa va inscrieti la masa credala. Ulterior finalizarii procedurii de insolventa, nu veti mai putea promova o actiune prin care sa va fie recunoscuta creanta si astfel nu mai aveti posibilitatea de deducere a TVA-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)
Debitor in insolventa, ce sanse am sa ma inscriu la masa credala? marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Am un debitor caruia i-am distribuit marfa in 2010. Tocmai am aflat ca a intrat in insolventa prin august 2011. Am luat legatura cu lichidatorul, ... (vezi toată discuția)