Buna ziua.Am o problema.Se pare ca am fost pacalit sa semnez o cerere de aderare la un ONG ca simplu membru.Acum presedintele ONG-ului care m-a convins si mi-a dat niste cursuri imi spune ca ii sunt dator pe viata si ma intreaba daca vreau sa-mi aduca aminte ce-am semnat.
1.Acea cerere de adeziune nu trebuie legalizata la notar si in prezenta mea pentru a fi valida?
2.In statut scrie ca adeziunea e pe viata fara posibilitate de demisie.E legal asa ceva?
3.Ce pot face ca sa nu fiu jegmanit? :sorry:
Multumesc anticipat pentru toate raspunsurile.
Cererea de adeziune nu trebuie data la notar. O completati in dublu exemplar, o inregistrati la ong cu numar de inregistrare de la ei, va ramane si dumneavoastra un exemplar. Apoi membrii comitetului director ai ong decid in sedinta la care si dumneavoastra trebuie sa participati (de multe ori decizia se ia fara prezenta respectivului), daca va admit ca membru cu drepturi depline. Odata acceptat, va trebui sa respectati statutul si regulamentele interne ale ong.
Nu aveti cum sa fiti fortat sa ramaneti membru pe viata. Depuneti in scris o cerere prin care sa ii anuntati ca incepand din data de... renuntati la calitatea de membru al ong-ului respectiv. Daca ati primit in gestiune bunuri ale asociatiei cu care sa va desfasurati activitatea, trebuie ca la momentul depunerii cererii, sa le restituiti.
Daca am inteles bine dumneavoastra spuneti ca in statut nu are cum sa existe vreo referire cu privire la apartenenta pe viata la vre un ong.Nu mi s-a dat cererea de adeziune in dublu exemplar si nici un exemplar de statut.Credeti ca sunt victima unei inselaciuni?Cum as putea sa scap din porcaria asta?Va multumesc pentru raspuns si anticipat.M-ati ajuta mult daca mi-ati raspunde.
Cererea de adeziune nu trebuia sa v-o dea ei in dubluexemplat. O multiplicati dumneavoastra ca sa aveti dovada. Iar pentru consultarea statutului, din moment ce acum sunteti membru, aveti dreptul sa vi-l puna la dispozitie sa-l cititi. Nu se da cate un exemplar la fiecare persoana care doreste sa fie membru. In schim puteti sa solicitati sa vi se faca o copie acum, pe cheltuiala dumneavoastra.
Pentru a renunta la calitatea de membru al ong-ului trebuie sa depuneti o instiintare in scris prin care le aduceti la cunostinta ca dumneavoastra ... (cu datele din buletin) incepand din data de....renuntati la calitatea de membru a asociatiei.... O faceti in dublu si solicitati numar de inregistrare.