avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Bună ziua,doresc sa demisionez dintr-un ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Bună ziua,doresc sa demisionez dintr-un ONG,menționez ca sunt ...

Bună ziua,doresc sa demisionez dintr-un ONG,menționez ca sunt membru simplu ,dar sunt împuternicit prin act notarial sa reprezint asociația în fata justiției. Asociația nu funcționează practic,din 2012,e pe zero de atunci.Nu fac parte din Consiliul de Administrație și nu am nici funcție în această Asociatie. Vreau sa ies din această asociație,va rog sa-mi spuneți ce trebuie sa fac .Ajunge o cerere de mână către Consiliul de administrație sau mai trebuie sa merg și la notar?Mentionez ca sunt simplu membru al unu ONG,și împuternicit sa reprezint Asociația în justiție pentru care am un Act Notarial. Va intreb:prin simpla demisie din Asociație ,nu mi se anuleaza și acea împuternicire notariala ,ce ar trebui sa mai fac?Va mulțumesc

Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:02, 31 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ajunge o cerere de mână (in dublu exemplar si inregistrata la ei) către presedintele asociatiei prin care ii anuntati ca incepand din data de...... dumneavoastra (cu nume si datele de identificare din buletin), renuntati la functia de imputernicit sa reprezentati Asociația în justiție si la calitatea de membru al asociatiei.....(cu datele de identificare).
Mulțumesc tare mult,va doresc o zi plăcută!
simpla retragere din calitatea de membru NU atrage in mod automat incetarea acelui mandat decat caca in mod expres s-a stipulat in contractul de mandat ( sau procura, daca doar aceasta e document scris reflectand contractul de mandat) ca inceteaza la incetarea calitatii de membru al asociatiei. Cel mai sigur depuneti / comunicati si la asociatie o RENUNTARE la mandat- ca e dreptul legal al oricarui mandatar sa renunte oricand unilateral la calitatatea de mandatar, nu e obligat sa justifice de ce.... IN mod normal ONG-ul ar trebui sa se ocupe ca in Registrul National Notarial al Procurilor Notariale sa se opereze incetarea mandatului, dar daca nu o face, puteti si Dvs. sa declansati asta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare consiliul director intr-un ong Dan012345 Dan012345 Buna ziua, Dorim schimbarea presedintelui unei Asociatii (nu este asociatie de proprietari ci ong). El este numit in Actulul Constitutiv si in Statut. In ... (vezi toată discuția)
Membru in consiliul director poate fi reprezentat? Lucian_bz Lucian_bz Um membru al consiliului director poate face un mandat de reprezentare si vot pentru alta persoana care sa il reprezinte in cadrul unei sedinte a consiliului ... (vezi toată discuția)
Procura speciala ong costybracon costybracon Buna ziua Sunt voluntar la o Asociatie nonprofit, presedintele asociatiei calatoreste foarte mult, este cetatean britanic, Dansul ar dori sa facem o procura ... (vezi toată discuția)