avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ipoteca

in 2006 am cumparat un apartament prin credit ipotecar impreuna cu sotul care a fost titular de credit, iar eu codebitor. in 2008 am girat acelasi apartament cu ipoteca de rang 2, pentru aceeasi banca, linia de credit de 1 an de zile pentru firma sotului. ulterior, in acelasi an am divortat. ratele nu au mai fos platite iar in 2012 banca a scos la licitatie apartamentul. am aprimit actul de adjudecare si ulterior o adresa din partea bancii prin care eram informata ca s-a stins creditul ipotecar si o parte din linia de credit( adresa pe care din pacate nu o mai gasesc ). in 2014 am solicitat informatii la biroul de credit si nu mai figuram cu datorie de la banca.acum s-a trezit banca sa ma notifice ca trebuie sa achit creditul ipotecar , si totodata ma anunta ca vor incepe demersurile pt punerea sub sechestru a apartamentului pe care tot banca l-a vandut ( este o aberatie cumplita din partea bancii sa scrie asa ceva si sa semneze 4 persoane asemenea hartie ) .cum ar trebui sa procedez sa treaca din nou apartamentul achitat si sa ramana restanta linia de credit? firma fostului sot este radiata prin insolventa. mentionez ca nu am facut partaj in urma divortului, deoarece nu aveam decat datorii de impartit. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:33, 10 Noiembrie 2015
Daca ati achitat creditul ipotecar, banca nu mai poate executa silit apartamenul,daca nu l-ati achtiat integral,probabil ca, banca si-a rezervat dreptul de proprietate pana la achitarea integrala,asa este ce face banca nu prea are sens.Solicati in scris bancii sa va comunice situatia actuala a creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte asupra girantului unei linii de credit pt firma alinabur alinabur Buna seara! as dori sa aflu ce se intampla atunci cand o persoana garanteaza sau gireaza cu un bun(cu un apartament proprietatea girantului) pt o linie de ... (vezi toată discuția)
Pasi executare apartament, terenuri , salariu, etc mariuspopescuro mariuspopescuro Initiez un alt caz si anume eventualitatea in care nu as mai plati ratele creditulurilor catre banca. Astfel: Am un credit ipotecar pe apartament si un credit ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cornelia_dia cornelia_dia in 2008 am achizitionat un apartament prin credit ipotecar in CHR. La momentul respectiv ne-am incadrat cu ratele, dar... a venit criza si francul a crescut f. ... (vezi toată discuția)