avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare conventie divort incheiata la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare conventie divort incheiata la notar

Buna ziua,

Am divortat de comun acord la notar(divort cu doi copii minori). Copii raman la mama si eu ar urmeaza sa platesc o suma pentru intretinere si educare. In convetie formularea este asa:
"cota de contributie este de minimum 1/3 din venitul net, nu mai putin de 600 de lei"
Pe moment cand am semnat am obiectat la notar ca noi (eu si fosta-sotie) nu asta vrem si vrem numai suma fixa de 600 de lei, notarul a zis ca nu se poate, desi amandoi am insistat ca asa vrem.
Acuma am vazut modele pe internet in care nu este trecut acest 1/3 din venit, ci o suma fixa si atat.
Se poate modifica aceasta convetie?
Daca ambele parti sunt de acord se poate fara a merge la tribunal, doar la notar?
Multumesc.
Buna ziua,
pentru 2 copii cota legala este de 1/3 din venituri asa ca notarul nu a gresit.
Nu aveti ce modifica.
Nu uitati ca absolventii unei facultati de drept chiar stiu legea (notari, avocati, juristi, etc.) spre deosebire de majoritatea internautilor care-si dau cu parerea.
la notar ca de aia ati fost, trebuia sa va scrie in conventie asa cum v-ati inteles, daca v-ati inteles in suma fixa de 400- 600 sau 325 lei, nu conta, conta cum v-ati inteles.
acuma, lasati-o asa si platiti 600 de lei.
nu mai puteti schimba la notar nimic.
Sigur ca puteti modificam, insa e discutabil daca e de mers la notar sau nu. Contactati notarul unde ati facut conventia si vedeti in ce masura va poate rectifica, altfel, acord si instanta sau nu.
Colega, cota MAXIMALA e de 1/3, asadar partile pot conveni si 1/16 si 1/2 si 600 si 1600, e conventia lor. Niciuna nju incalca legea.
Din pacate, notarii nu au cunostinte bune de dreptul familiei, asadar majoritateea acordurilor sunt deficitare. E si normal, eei sunt doar redactori ai actelor si indeplinesc anumite formalitati.
As mege la notarul care a facut conventia si sa cer modificarea. imi puteti recomanda o abordare a problemei? Atunci inainte sa semnam am obiectat si ne-a inchis ca asa e legea cu 1/3, desi am zis amandoi clar ca vrem suma fixa. Si mie mi se pare normal atata timp cat e o convetie intre 2 parti sa poti pune ce suma vrei. Poate ma ajutati cu o referinta la un text din lege.
Daca notarul nu vrea sa faca modificarea, pot apela la alt notar?
parerea mea e ca va duceti degeaba, gresit nu e, deci nu are ca sa indrepte si o alta intelegere puteti face in instanta.

Alte discuții în legătură

Solicit o parere avizata legate de intocmirea acestei conventii pop_cipi pop_cipi A fost facuta o convetie cu drept de abitatie in 2007.Acuma s-a vandut imobilul si se doreste incetarea acestei conventii. E ok formulata conventia de mai jos ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - relocare ue buna ziua, sunt divortat de aprox 1 an si 6 luni , la notar , ... bocos bocos Buna ziua, Sunt divortat de aprox 1 an si 6 luni , la notar , cu stabilire de comun acord la o pensie alimentara de aprox .25 % din salariul castigat la ... (vezi toată discuția)
Procent sau suma fixa pentru pensie e intretinere ariana21 ariana21 Buna seara...Cat e 1/4 venit minim pe economie in anul 2009? am o hotarare definitiva si nu stiu cati bani treb sa primesc in fiecare luna...mentionez ca ... (vezi toată discuția)