avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intimidare si amenintare cu moartea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intimidare si amenintare cu moartea

Buna ziua,

In cazul unui concubinaj ce dureaza de 17 ani :

- ce cale legala ar exista pentru:
a) evacuarea concubinului din apartamentul proprietate personala (apartament achzitionat de concubina dinaintea inceperii relatiei cu acesta)
b) ca concubinul sa nu aiba vreun drept financiar in urma vanzarii imobilului

- ce repercursiuni ar avea asupra concubinului, o plangere facuta de concubina la politie pentru intimidare si amenintare cu moartea

Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:20, 11 Noiembrie 2015
Cu ordinul de protectie, daca se admite, evacuarea este temporara, peste maxim 6 luni revine in locuinta, eu inteleg ca se doreste evacuarea permanenta.
Evacuarea e temporara DACA omul are un drept in imobil, altfel cum intra? Nu are acte, cheie, cum? In ce baza? Pana atunci intra in casa ca ii permitea concubina, peste 6 luni cum mai intra?
Tare as vrea sa vad o reintegrare in locuinta concubinei a FOSTULUI concubin. :)
Ca sa nu spun ca nu o impiedica nimeni sa faca o evacuare sau constatare pe drept comun. Ordinul de protectie e cel mai ieftin, rapid, se potriveste si cu probele pe care le are...
Dupa 17 ani e posibil sa aiba si el cheie si sa-i fie trecut in buletin domiciliul.:D
Dupa evacuare e posibil sa schimbe si doamna yala si, cum ziceam, dosar de fond.

Orice cheie ai avea, daca cel care are folosinta spatiului nu te primeste, poti intra doar cu actiune in reintegrare. Juridic, legal, nu te ajuta niciun executor sau politist.
Acuma, intreb si eu: ce jude il reintegreaza pe concubinul fara drept de a locui acolo?

Aveti dreptate, colega, ca ordinul de protectie e temporar, insa ca orice situatie de fapt, chiar temporara, produce unele efecte definitive. Uneori, in anumite situatii bine analizate.

Cat despre domiciliul din buletin, eu nu cunosc o lege care sa apere domiciliul din buletin, el nu face cat o ceapa degerata in cazul prezentat. Poate sa aiba de doua ori trecut in buletin domiciliul. ba daca vrea, ii fac domiciliu la mine acasa, sa vedem daca poate intra in baza asta.
Domiciliul protejat de legea interna si de tratate internationale e domiciliul de fapt, or acea protectie se pierde odata cu admiterea ordinului de protectie.
E... de bine. E o solutie buna sa faca o astfel de actiune. Nu e buna oricand, dar in situatia prezentata de doamna aici, pare ideala, nu are aproape niciun inconvenient, poate potentialul respingerii ei in lipsa de probe, atat. De aceea i-as recomanda sa se sfatuiasca privitor la probe cu un avocat, sa vada cine poate fi chemat ca martor, ce ar trebui sa cunoasca, de cand sa dateze situatiile etc. In rest, intr-o saptamana e linistita acasa la ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea primirii in locuinta a unui tolerat evacuat prin ordin de protectie MarleneC MarleneC Va rog sa ma indrumati ce pasi legali exista - pana in clipa de fata am primit raspunsuri ABSOLUT CONTRADICTORII atat de la avocati cat si de la lucratori ai ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)