avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ IN CONTRADICTORIU. DIVORT INCHEIAT.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ IN CONTRADICTORIU. DIVORT INCHEIAT.

Buna ziua,
Pentru ca in curand va avea loc cu siguranta un partaj in contradictoriu, va prezint urmatoarele aspecte si am rugamintea in masura in care se poate sa-mi raspundeti. Imi dau seama ca pretind un calcul greoi, dar situatia financiara ma indeamna sa procedez astfel, pentru ca va fi nevoie de implicarea financiara a parintilor mei.
- Am achizitionat cu credit ipotecar in 2004 - pe numele de fata - un apartament in valoare de 10.000 euro. Din cei 10.000, avansul de 3.000 euro i-am achitat pe loc cumparatorului. In 2006 m-am casatorit si in 2007 am achitat integral apartamentul. De la inceput am locuit in acest apartament impreuna cu viitorul meu sot.
- Acest apartament a fost vandut imediat. Toti banii au fost investiti in urmatoarele achizitii imobiliare:
- Am achitat in 2007 un teren in valoare de 20.000 euro si am construit o casa in valoare de 36.000 euro.
- Cu aceasta ocazie avem o datorie la banca de 10.000 euro.
- Anul acesta am divortat. Am intentia de a ramane in casa impreuna cu copilul meu din prima casatorie. Va trebui fostul sot despagubit.
- Mentionez ca am primit o donatie (fara acte) de la fosta soacra in valoare de 12.000 euro. Si dansa de la noi a primit ajutor financiar in tot acest timp de cand ne-am cunoscut - insumand 3.000 euro (fara acte).
- As putea sa ma folosesc de o expertiza financiara in urma careia sa se dovedeasca contributia salariala mult mai mare a mea decat a sotului (~75% eu si 25% sotul).
In sfarsit, imi puteti spune estimativ la ce despagubire finaciara sa ma astept?

Inca nu putem deschide proces, pentru ca nu este definitivat cadastrul terenului si al casei, s-au descoperit niste suprapuneri de terenuri.

Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: macho , utilizator 12:36, 4 August 2009
apaidiu a scris:

Pentru a mai prinde taxele actuale pentru partaj eu as introduce actiunea si as suspenda-o .. Apoi cand rezolvati problema cu actele il repuneti pe rol.
DIn cate am vazut noile taxe intra in vigoare peste 90 de zile.


Colega, unde scrie ca noile taxe de timbru se vor aplica dupa 90 de zile de la publicarea L 276/2009?
Din cuprinsul acesteia nu rezulta.
Legea nr. 146/1997 prevedea:
Art. 30. - (1) Prezenta lege intra in vigoare in termen de 90 de zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial al Romaniei.
Dar aceasta se referea la intrarea in vigoare a Legii nr. 146/1997 nu a modificarilor ei ulterioare. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
Corina Capotã, Avocat
buna ziua. Se poate face partaj fara sa divorsez? Am avud divort in anul 1994 dar nu am terminat decat incredintare minor si plata pensiei alimentare. bunuri comune atunci aveam un apartament pe care ulterior l-am vandut.Bani obtinuti ia dat la o ruda a lui care a plecat din tara. Eu cu bani inprumutati am deschis o firma pe numele meu .Am cumparat un teren si am inceput sa construiesc .Firma sa dizolvat pentru nemarire de capital.Apoi am obtinut un teren mostenire de la mama mea .Acum urmeaza alt teren sa obtin tot mostenire.Cu primi bani din vanzarea mosteniri am facut o casa si am investit in terenuri .Terenurile l-eam vandut si tot asa.A fost bine acum nu mai pot face bani .Pot face dovada ca eu am adus bani in casnicie.El nu a muncit in 21 ani decat 2 ani .NU a platit pensie alimentara nici o zi ca doar am fost impreuna .Acum avem 2 case si domnul are iar apucaturile din tinerete. Avem 2 copiii unul de 20 ani si unul de 6 ani. credeti ca i-mi poate lua ce am muncit? Acum are pe cineva cu bani si firma unde este angajat si d-narespectiva are facultatea de drept ea ma amenintat ca raman pe drumuri.Simt ca inebunesc nu mai am putere si nici bani.El nu vrea sa semneze vanzarea unei case si i-mi spune sa plec la nebuni.CE ma sfatuiti legal sa fac?
Intai trebuie sa divortati si abia apoi sa introdeceti cerere de partaj bunuri comune cu privire la care va recomand calduros sa apelati la serviciile unui avocat deoarece cazul dv. nu este unul simplu.
Partajul bunurilor comune in timpul casatoriei sotilor se poate face numai in anumite cazuri expres si limitativ prevazute de lege, tocmai pentru a nu se crea abuzuri sau o instabilitate a regimului bunurilor dupa bunul plac al sotilor; cand le impartim, cand le adunam, iar ne suparam, iar le impartim...lucru inadmisibil.
Succes! ...si nu disperati!
Cu cat veti "rupe pisica" mai repede, cu atat va veti linisti mai repede si nu veti mai trai intr-un stres continuu...;)
va multumesc d-na av. Aveti dreptate eu sunt singura vinovata ca sunt in aceasta situatie.Nu am crezut ca voi ajunge de unde am plecat.Am luat legatura cu d-na av care ma reprezentat in cele 2 divorturi incepute si neterminate.Acum nu mai am 24ani si aproape 40 dar trebuie sa incetez de a traii numai pentru copiii. va fii greu dar am trecut si prin mai greu .Am oroare de salile de tribunal si de scandal desi nu am fost la tribunal decat cu divort dar stiu ce scandal ma asteapta.Acum trebuie sa am un loc de munca . nici nu stie ce il asteapta. va multumesc ca existati eu nu am stiiut sa folosesc calculatorul dar sper sa invat .O zi buna tuturor si sa nu faca nimeni ca mine nu se merita.#-o#-o#-o
Daca veti angaja un avocat sa va reprezinte interesele in instanta, prezenta dv. nu este obligatorie, ci optionala. Doar in cadrul procesului de divort, reclamantul este obligat a se prezenta in instanta la fiecare termen de judecata, acesta neputand fi reprezentat decat in cazurile expres si limitativ prevazute de lege.
Pe cale de consecinta, in cazul procesului de partaj este optiunea dv. daca doriti sa va prezentati la termene, poate doar sa fiti sigura de apararea ce vi se face si pe care o veti plati. ;)

Alte discuții în legătură

"intelegere" nula...?? ADANNA ADANNA Buna ziua, Revin cu un sb deschis cu ceva timp in urma... Va spuneam atunci ca ajunsesem la o intelegere cu ex-sot asupra unei sume ca despagubire de 8000 ... (vezi toată discuția)
Partaj - sotul nu vrea sa vanda casa violeta54 violeta54 Buna ziua Vreau sa incep actiunea de divort, am vb. cu sotul meu si mi-a spus sa fac ce vreu. Dar avem o problema :in 2011 am construit o casa unde suntem 3 ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj auracata auracata buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)