Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:Chiar in acesta dupa amiaza am primit un plic ce continea executarea silita pe numele mamei mele pentru un credit facut in 2003 pe o perioada de 3 ani.Creditul fiind in jur de 3500 iar acum domnul executor,ar vrea,in jur de 5500 de lei.Am tot citit pe net in legatura cu termenul de prescriere de 3 ani si cred ca acesta se aplica si in cazul mamei mele.Va scriu in dorinta de a primi un sfat de la dumneavoastra in legatura cu ceea ce este de facut in continuare.
Precizez ca,nu as vrea sa o implic si pe mama mea din motiv de sanatate precara motiv pentru care nici nu stie momentan de existenta acestei executari.Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat.
daca nu vreti sa afle, platiti.
Dreptul creditorului e prescris si ar trebui ca mama sa conteste executarea invocand implinirea termenului de precriptie. termenul in care oate depune contestatie e de 15 zile de cand ati primit comunicarea de la executor ( data postei)
Multumesc pt raspuns. Ideea era daca pot merge eu la un avocat care sa formuleze contestatia in numele mamei,fara ca ea sa fie prezenta.Astazi am primit aceasta comunicare de la executor deci maine pot merge la un avocat pentru formularea contestatiei.
problema cu executarea la dvs se rezolva cu contestatia cum sa raspuns si mai sus,
fiind vb de executare silita ,chiar daca e bolnava mama,ar trebui sai spuneti,daca nu contestati in 15 zile o sa o execute silit (popriri conturi,pensie chiar si vanzare a casei)