avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... elev angajat cu cim partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

elev angajat cu cim partial

Este posibil (exista vreo interdictie legala) ca un elev de liceu, in Romania, in clasa a XII-a, cu varsta de 18 ani sa fie fie si angajat cu cim cu 2 ore/zi? Cim-ul este pe durata nedeterminata, si activitatea din cim a inceput in vacanta, dar acum se desfasoara pe durata cursurilor de la liceu.
Firma angajatoare nu are nici o legatura cu liceul (de formare profesionala, ucenici etc).
Cel mai recent răspuns: dana13 , utilizator 15:44, 11 Noiembrie 2015
Nu exista nicio astfel de interdictie legala, insa se poate pune problema prezentei elevului la orele de curs daca programul de munca se suprapune cu orarul scolar.
Multumesc frumos.

Programul de munca evident ca nu se suprapune cu programul orelor de la scoala.

Exista vreo interdictie legala ca, acel elev angajat, sa mai beneficieze de alocatie pana la incheierea anului scolar, in iunie 2016?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2015
dana13, utilizator
Nici asa ceva nu stiu sa existe mentionat in legislatie. Insa puteti intreba la ANPIS - agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, email: anps@prestatiisociale.ro
Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii dor73 dor73 Buna seara! In 25 dec. 2012 fetita mea a implinit varsta de 18 ani ,dar era eleva in clasa a XII-a . Mai avea dreptul sa primeasca alocatieinsa nu a mai ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie narin narin Buna ziua, referitor la acordarea / suspendarea alocatiei doresc sa va intreb urmatoarele: fiul meu este nascut in 1999 in Ro, am beneficiat de alocatie care ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copil in spania HoreaS HoreaS copilul meu este nascut in Spania si primeste alocatie de la statul spaniol din anul 2008 . Eu am primit serviciu ca angajat definitiv cu contratct in Spania ... (vezi toată discuția)