avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dizolvare functie administrator persoana fizica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dizolvare functie administrator persoana fizica

Buna ziua,

va rog sa-mi acordati suportul in urmatoarea problema: propritarii din bloc sunt nemultumiti de activitatea administratoruli (persoana fizica) si doresc schimbarea acestuia. fiind vorba de un contract individual de munca, devine un pic sensibila.
stiu ca legea permite Comitetului Executiv sa "angajeze şi sa eliberareze din funcţie persoana care ocupă funcţia de administrator imobile" (am decizie in acest sens) dar vreau sa procedez legal, astfel incat sa nu se intoarca nimic impotriva asociatiei (sau a mea).

in ce conditii si ce trebuie sa fac ca sa schimb administratorul - cineva imi spunea de dizolvarea functiei de administrator persoana fizica dar nu am gasit baza legala ... inca
multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:25, 11 Noiembrie 2015
oroian2002 a scris:
..dizolvarea functiei de administrator persoana fizica...

E gluma diminetii. Evitati folosirea solutiilor chimice si incercati ceva naturist pentru dizolvare, de exemplu otet de mere ecologice! :offtopic:

Acum serios. O solutie ar fi desfiintarea functiei de administrator si preluarea atributiunilor acestuia de catre membrii comitetului executiv.
Alta solutie ar fi externalizarea functiei de administrator prin incheierea unui contract de administrare cu o firma autorizata, atestata sa administreze asociatii de proprietari.
Comitetul executiv poate decide, poate da un preaviz actualului administrator...
oroian2002 a scris:

... propritarii din bloc sunt nemultumiti de activitatea administratoruli (persoana fizica) si doresc schimbarea acestuia.

Poate ne explicati motivele nemultumirilor proprietarilor...

Cunosc foarte multe cazuri in care administratori foarte bine pregatiti profesional, buni organizatori, adica "meseriasi" 100%, nu sunt agreati de catre o parte dintre proprietari deoarece prea "tzine in mana" toate activitatile: obliga proprietarii sa prezinte la timp situatia consumurilor de apa, controleaza la sange prezenta proprietarilor, etc.
Desigur, pot sa cred ca sunt si situatii reale, adica admin-ul nu-si face datoria, este arogant, etc.
Ce puteti face in acest caz?
Discutati cu cetateanul, incercati sa-l aduceti pe drumul cel bun, aplicati politica pasilor marunti, adica dati-ii sanctiuni graduale (lecturati Codul muncii, Cap. II. Raspunderea disciplinara).
Daca este prea greu pentru dvs. sau, efectiv nu va pricepeti, trebuie sa apelati la un inspector de Resurse Umane, ori un avocat.
Cel mai usor ar fi sa-l determinati sa incetati CIM-ul prin acordul partilor sau prin demisie, apoi angajati ori alta persoana, ori chiar o firma.

totul depinde de vointa com. executiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii Adriantot Adriantot La o asociatie de proprietari cu 3 scari de bloc, la care se tine contabilitatea in partida simpla, administratorul angajat este si casier. Presedintele care ... (vezi toată discuția)
Functia de vicepresedinte si secretar aecobob aecobob Buna ziua Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : ... (vezi toată discuția)