avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ridicare uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ridicare uzufruct

Buna ziua! Daca uzufructuarul isi abandoneaza apartamentul care face obiectul contractului de intretinere mutandu-se in alta localitate definitiv, eu ca intretinator pot cere instantei sa ridice uzufructul ? Au trecut 2 ani de cand practic a abandonat apartamentul. Acolo unde s-a mutat a facut o conventie prin care i se asigura masa, casa si toate cele necesare traiului in schimbul pensie, deci uzufructuarul nu mai are nevoie de intretinere si uzufruct si de la mine, dar nu vrea sa renunte la ele.Mai mult m-a dat in judecata si cere rezolutiunea contractului de intretinere.Pot cere prin reconventionala ridicarea uzufructului cu sanse de castig?
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 10:11, 13 Noiembrie 2015
Nu prea inteleg, pare ca ati simulat ceva. Nu stiu daca aveti probe pentru asta.
Nu pierdeti termene si drepturi procesuale, va fi prea tarziu apoi...
Inteleg ca probele in cazul simularii trebuie aduse de cel care cere rezolutiunea contractului. Art.1091 al.4 zice ca orice instrainare catre descendenti se considera donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Act de donatie carmen_rusu carmen_rusu Cum se poate face un act de donatie in care se stipuleaza clauza de intretinete si habitatie? (vezi toată discuția)
Uzufructul viager andu1982 andu1982 buna ziua am o nelamurire in ceea ce priviste dreptul de uzufruct si dreptul de proprietate am achizitionat un apartament si am instituit un drept de ... (vezi toată discuția)