avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie PV - sanse castig
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie PV - sanse castig

Buna ziua!!am facut contestatie la un pv.am fost depistat cu 158km/h in afara localitatii.mi.au trimis acasa metrologia si filmarea radarului. .deocamdata nu am fost chemat la tribunal.am vreo sansa de castiga avand in vedere ca afara ploua cam tare se vede si pe filmare.am inteles ca ar influenta si asta...va multumesc
Cel mai recent răspuns: boboacastelian , utilizator 11:37, 13 Noiembrie 2015
In conditiile in care precizati ca ploua,conform dispozitii in vigoare ,aveti obligatia sa adaptati viteza dedeplasare la conditiile de drum ...
4% reprezinta marja de eroare a aparatului radar .
Asta inseamna ca un aparat sa fie declarat corespunzator trebuie ca viteza indicata de aparat sa difere de cea efectiva (reala) cu cel mult 4%
Codul rutier prevede
Art. 158. - Conducatorul de vehicul este obligat sa reduca viteza, daca prevede un pericol, în urmatoarele situatii:
....
j) pe timp de ceata, ploaie torentiala sau ninsoare abundenta;

La viteza mentionata si pe ploaie,nu prea aveti sanse sa obtineti hotarare favorabila
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv radar in miscare Camelia_Pampa Camelia_Pampa Buna ziua, Acum doua zile am fost surprinsa de un radar in miscare, venind de pe contrasens, cu viteza de 103km/h in localitate. Eu am un loc de munca unde ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal - viteza 71 km/h in zona de 50 km/h AlexandruPopa AlexandruPopa Buna seara, Doresc sa contestez un proces verbal primit pentru ca am circulat cu viteza de 71 km/h intr-o zona cu restrictie de 50 km/h. Motivul care doresc ... (vezi toată discuția)
Controverse privind anularea unui proces-verbal pentru depasirea vitezei cezarad cezarad Am o intrebare. Daca pe un sector de drum din interiorul unei localitati (unde legea permite circulatia cu maxim 50 km/h) am fost prinsa circuland cu 101 km/h, ... (vezi toată discuția)