avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neasigurata dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neasigurata dupa concediu crestere copil

Buna ziua, in 13 februarie 2015 m-am intors la serviciu dupa concediu crestere copil si in luna octombrie am fost la medicul de familie pentru concediu medicl, dupa verificarea medicului mi s-a transmis ca nu pot beneficia de concediu deoarece eu la Casa de Asigurari de Sanatate figurez ca fiind neasigurata(mentionez ca eu aveam adeverinta de la serviciu cu dovada ca mi s-au platit toate contributiile catre CAS).
De la serviciu mi-au dat o noua adeverinta mai detaliata pe care am du-o la CAS si mi s-a spus ca in 30-45 de zile mi se va modifica statutul din neasigurat in asigurat.
Problema mea e urmatoarea pentru perioada in care eu am figurat la CAS neasigurata (desi mi s-au tras si virat bani catre CAS) imi pot recupera banutii?
Mi se pare anormal sa platesc pentru un serviciu de care eu nu pot beneficia...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:54, 11 Noiembrie 2015
1. Pe perioada cat ati fost in concediu crestere copil (CCC) ati fost asigurata la sanatate, plata contribuitiei fiind facuta de AJPIS.

2. Din februarie 2015 sunteti asigurata deoarece aveti un contract individual de munca (CIM) in vigoare.

3. Veti fi activata ca asigurata pentru toata perioada aceea din urma in care apareti ca neasigurata asa ca nu vi se vor restitui banii retinuti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical llavys llavys Buna ziua. Am fost in concediul de crestere a copilului si nu am revenit la vechiul loc de munca deoarece mi-am schimbat domiciliul ,intr-un alt oras. Din ... (vezi toată discuția)
Calitate asigurat si concediu de maternitate Laura_89 Laura_89 Buna ziua *Conform legii pentru a beneficia de concediu de maternitate este necesar un stagiu minim de cotizare de 6 luni in ultimele 12 luni. ... (vezi toată discuția)
Asigurat neasigurat piticot21 piticot21 Buna ziua, Am fost cu trimitere de la medicul de familie sa fac analizele uzuale. La laborator mi-au zis ca nu le pot face deoarece apar ca nu sunt ... (vezi toată discuția)