avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Va rog ajutor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Va rog ajutor

Buna ziua

Ma confrunt cu urmatoarea problema: mama mea a incheiat un contract cu o firma pentru confectionare/montare geam termopan. A platit un avans pe baza unui contract, astepta sa vina cineva pentru masuratori, apoi a descoperit ca la sediul respectiv nu mai exista nimeni. Mai mult, erau inca vreo 50 de "pagubiti" care achitasera si asteptau sa vina cineva de la firma cu geamurile. Au fost la politie si le-a spus: au contract, sa-i dea in judecata.
Verificand pe net existenta firmei, am constatat ca nr. de inregistrare la registrul comertului nu exista, iar CUI apartine unei firme cu acelasi nume, dar cu sediu social si adresa total diferita (in alt judet).
Va rog un sfat ce se poate face pentru a recupera banii dati ca avans?
Mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 21:46, 21 Iulie 2009
Tocmai ati fost pacaliti! Nu sunteti singurii constat de vreme ce spuneti ca mai sunt "inca vreo 50 de pagubiti".#-o
Sfatul meu este sa mergeti de urgenta la politie si sa faceti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune (art.215 Cod Penal vechi...) constituindu-va parte civila vatamata cu suma reprezentand avansul platit. Faceti copie dupa contract si dupa chitanta si factura care v-au fost date de la "firma fantoma".
MULT NOROC!
Multumesc pentru raspuns, dar... tocmai asta e.... politia spune ca nu e de competenta lor atata timp cat exista un contract intre parti, ci e treaba instantei. Am auitat sa mentionez (probabil la fel au patit toti #-o) ca nu a primit nici o factura sau chitanta, ci numai contractul unde se specifica suma platita ca avans.
Multumesc
Incercati la protectia consumatorului. Ei ar putea sa va ajute.
Faceti o sesizare si la Garda Financiara, desi cred ca tot numai in Instanta se poate rezolva.
MIHAI GRIGORE a scris:

Tocmai ati fost pacaliti! Nu sunteti singurii constat de vreme ce spuneti ca mai sunt "inca vreo 50 de pagubiti".#-o
Sfatul meu este sa mergeti de urgenta la politie si sa faceti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune (art.215 Cod Penal vechi...) constituindu-va parte civila vatamata cu suma reprezentand avansul platit. Faceti copie dupa contract si dupa chitanta si factura care v-au fost date de la "firma fantoma".
MULT NOROC!

Exact cum va sfatuit si Dl. Mihai Grigore, si cum adica nu este de competenta politiei daca datele de identificare sunt false? Daca datele din contract nu sunt reale, respectiv societatea respectiva nu exista cine e competent sa cerceteze acest aspect, nu ati precizat acest lucru la politie ca datele sunt false ?
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
Analore, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans toata suma trebuie factura ContSters236635 ContSters236635 Am facut un contract vinzare cump cu o firma de termopane am dat avans toata suma find asa mai ieftin vreu sa intreb, ca firma trebuia sa dea factura pe suma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o mare dilemă și sper că aici o sa îi pot ... Ioana_1138 Ioana_1138 Bună ziua! Am o mare dilemă și sper că aici o sa îi pot găsi o rezolvare. Anul trecut am solicitat efectuarea unei mobile de bucătărie la comandă. ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani dinumarcel dinumarcel Am un PFA si in luna Mai 2011 am contractat la o firma de Termopane sa-mi execute tamparie termopan (geamuri si usi) in valoare de 1000EUR. Mi-a facut un ... (vezi toată discuția)