avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare bani
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare bani

Am un PFA si in luna Mai 2011 am contractat la o firma de Termopane sa-mi execute tamparie termopan (geamuri si usi) in valoare de 1000EUR. Mi-a facut un contract din acela sumar semnat de ambele parti si mi-a solicitat un avans de 50% din valoarea lucrarii. Mi-a solicitat ca acest avans sa-l achit numerar. Am achitat 2000RON pt. care am primit chitanta si factura. Ulterior firma nu mi-a mai executat nici-o lucrare si desi dau aproape zilnic telefon la ei, nu vor sa-mi restituie avansul platit. Ei spun ca mi-l dau dar nu se intampla asta. Am inteles de la o alta firma concuranta lor ca ei au probleme mari cu fiscul (nu au platit datoriile la stat) si sunt urmariti de garda Financiara (acesta a fost si motivul pt. care mi-au solicitat plata in numerar si nu prin banca cum as fi dorit eu, deoarece au conturile blocate). Cum pot sa fac sa-mi recuperez banii cat mai repede de la ei? Va multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: dinumarcel , utilizator 07:52, 13 Octombrie 2011
SESIZATI PROTECTIA CONSUMATOULUI
Din cate stiu Protectia Consumatorului nu se baga la firme. Eu am PFA si se considera ca ar fi o firma. Protectia consumatorului se implioca doar la persoane fizice sau poate gresesc?
Faceti o notificare scrisa sa va restituie suma sau sa execute lucrarea si fixati un termen (vedeti termenele in art.720 ind. 1 c.pr.civ.) In paralel depuneti o plangere catre Parchet pentru inselaciune intrucat sunt motive ca au cunoscut de la inceput ca sunt in incapacitate de plata si v-au inselat cunoscand ca nu pot efectua lucrarea . Luati de la Reg. Comertului extras de informare vedeti cine sunt asociatii si starea societatii.
Le-am trimis o notificare (somatie) pe e-mail ca nu le functiona faxul. Nu am nici un rezultat. Ei totusi lucreaza in aceasta perioada pt. ca raspunde la tel. o secretara iar persoana responsabila din firma este mai mereu plecat la lucrari. Am reusit de cateva ori sa-l prind la tel. imi spune ca vine in ziua respectiva sa-mi aduca banii (sau ii lasa la birou) dar nu se intampla asta. Am atatea luni de cand am tot dat zeci de telefoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune ... aura76 aura76 in urma cu 6 luni ( iunie 2010) am reusit sa ma las prostit de un domnn de la o firma de termopan care urma sa i-mi execute o lucrare de tamplarie in ... (vezi toată discuția)
Inselaciune mihai900 mihai900 In anul 2010 am ajuns la o intelegere verbala cu X pt. a-mi executa mai multe geamuri si usi din material termopan. Dupa inceperea lucrarii am fost rugat de X ... (vezi toată discuția)
Restituire avans aartist aartist in urma cu 5 luni am incheiat cu o firma un contract de prestari servicii livrare si montaj termopan. Am platit in avans jumatate din valoarea lucrarii. In ... (vezi toată discuția)