Am un PFA si in luna Mai 2011 am contractat la o firma de Termopane sa-mi execute tamparie termopan (geamuri si usi) in valoare de 1000EUR. Mi-a facut un contract din acela sumar semnat de ambele parti si mi-a solicitat un avans de 50% din valoarea lucrarii. Mi-a solicitat ca acest avans sa-l achit numerar. Am achitat 2000RON pt. care am primit chitanta si factura. Ulterior firma nu mi-a mai executat nici-o lucrare si desi dau aproape zilnic telefon la ei, nu vor sa-mi restituie avansul platit. Ei spun ca mi-l dau dar nu se intampla asta. Am inteles de la o alta firma concuranta lor ca ei au probleme mari cu fiscul (nu au platit datoriile la stat) si sunt urmariti de garda Financiara (acesta a fost si motivul pt. care mi-au solicitat plata in numerar si nu prin banca cum as fi dorit eu, deoarece au conturile blocate). Cum pot sa fac sa-mi recuperez banii cat mai repede de la ei? Va multumesc pt ajutor.
Din cate stiu Protectia Consumatorului nu se baga la firme. Eu am PFA si se considera ca ar fi o firma. Protectia consumatorului se implioca doar la persoane fizice sau poate gresesc?
Faceti o notificare scrisa sa va restituie suma sau sa execute lucrarea si fixati un termen (vedeti termenele in art.720 ind. 1 c.pr.civ.) In paralel depuneti o plangere catre Parchet pentru inselaciune intrucat sunt motive ca au cunoscut de la inceput ca sunt in incapacitate de plata si v-au inselat cunoscand ca nu pot efectua lucrarea . Luati de la Reg. Comertului extras de informare vedeti cine sunt asociatii si starea societatii.
Le-am trimis o notificare (somatie) pe e-mail ca nu le functiona faxul. Nu am nici un rezultat. Ei totusi lucreaza in aceasta perioada pt. ca raspunde la tel. o secretara iar persoana responsabila din firma este mai mereu plecat la lucrari. Am reusit de cateva ori sa-l prind la tel. imi spune ca vine in ziua respectiva sa-mi aduca banii (sau ii lasa la birou) dar nu se intampla asta. Am atatea luni de cand am tot dat zeci de telefoane.
Inselaciune ...
aura76
in urma cu 6 luni ( iunie 2010) am reusit sa ma las prostit de un domnn de la o firma de termopan care urma sa i-mi execute o lucrare de tamplarie in ... (vezi toată discuția)
Inselaciune
mihai900
In anul 2010 am ajuns la o intelegere verbala cu X pt. a-mi executa mai multe geamuri si usi din material termopan. Dupa inceperea lucrarii am fost rugat de X ... (vezi toată discuția)
Restituire avans
aartist
in urma cu 5 luni am incheiat cu o firma un contract de prestari servicii livrare si montaj termopan. Am platit in avans jumatate din valoarea lucrarii. In ... (vezi toată discuția)