avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... inselaciune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inselaciune

In anul 2010 am ajuns la o intelegere verbala cu X pt. a-mi executa mai multe geamuri si usi din material termopan. Dupa inceperea lucrarii am fost rugat de X sa-i achit toata suma pentru lucrarea respectiva cu promisiunea ca in cateva zile va finaliza tot. Mi-a terminat tot ce discutasem, mai putin o usa dubla de la intrarea in locuinta. Au trecut zile, luni si in prag de iarna am fost nevoit sa platesc materialele care mai trebuiau, inca o data, ca sa nu intru in iarna fara usa la intrare. X mi-a promis ca imi va returna banii platiti in plus (800RON), doar ca nici pana in ziua de astazi nu s-a intamplat asa. Pe la inceputul lui 2011 am facut o plangere la politie care nu s-a solutionat INCA din lipsa de probe cu toate ca X are mai multe plangeri la ei pt. chestiuni similare. Cand ne intalnim pe strada X imi zambeste cu aroganta. Pai de, daca nimeni nu are ce-i face.

Ma gandeam sa trec pe la protectia consumatorului fiindca la 2 geamuri sunt probleme grave de executie si trebuie sa vorbesc cu altcineva sa le repare, insa nu cred ca mai are nici firma, el lucrand la negru acum, fara chitante, acte etc. In fata politistului i-am solicitat chitante pentru ce mi-a lucrat, insa eu am spus eu am auzit.

Va rog sa ma sfatuiti ce e de facut pentru a-mi recupera prejudiciul si a nu cheltui mai mult decat trebuie? Mi-e teama sa nu se prescrie totul si sa nu mai pot face nimic.
Este cam greu sa puteti dovedi ceva, daca ati incheiat o conventie doar verbala.
Chiar si in fata instantei civile ar fi greu, daca ati initia o actiune civila in pretentii, si in plus ati mai cheltui si bani.
Protectia consumatorului nu cred sa va apere in lipsa unui contract cu o persoana autorizata sa execute lucrari .
Singura cale pe care o intrevad ar fi buna credinta a lucratorului dvs. ,care sa vina sa-si execute lucrarea sau sa va returneze avansul.
Nici garda sa nu-i poata face nimic pt. evaziune fiscala? Ma gandeam sa merg si la Parchet sa-i fac o plangere pt. inselaciune, mai ales ca are si altele depuse la sectia de politie. Chiar daca nu mai recuperez banii, macar sa nu scape nepedepsit. Uite asa patesti daca mergi pe incredere. Infractorii de genul asta scapa de regula nepedepsiti :(

Pe cale amiabila chiar nu mai e nimic de facut.
Poate ca ,,garda,, ar fi o solutie, insa nu certa. Adica ei trebuie sa constate ca omul lucreaza la negru, in mod constant.
Oamenii ar trebui sa inteleaga si sa invete, macar din greselile altora, ca nu trebuie dea bani fara un act constatator. In caz contrar, se trezesc pagubiti, iar statul nu le poate apara interesele, fiindca ei nu pot dovedi faptul ca X i-a fentat.
Dv.s ati putea, la o adica, sa dovediti cine v-a efectuat lucrare, acest lucru se poate face si prin proba cu martori, insa partea cu datul banilor in avans si lucrarea ramasa restanta, mai greu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.612 cod civil AlisB AlisB In urma cu 3 ani am cumparat o casa. In fata casei, paralel cu gardul, vecinul are un garaj din tabla, prevazut cu geamuri si o usa (usa se deschide spre ... (vezi toată discuția)
Contract termoizolare termica bloc 20 ap zdanut zdanut La 31 martie 2009 ( deoarece avem Asociatie de Proprietari pe bloc, constituită din martie 1999 ), am depus documentatie la primarie în Baza OUG nr.18/2009 ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani dinumarcel dinumarcel Am un PFA si in luna Mai 2011 am contractat la o firma de Termopane sa-mi execute tamparie termopan (geamuri si usi) in valoare de 1000EUR. Mi-a facut un ... (vezi toată discuția)