avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

am inceput sa lucrez in 28 iulie 2008. in luna noiembrie am ramas gravida si am termen sa nasc in 10 august. eu am socotit ca am 12 luni dar nu stiu daca sunt suficiente cele 2 zile lucrate in iulie. va rog sa ma lamuriti de aceasta dilema


Va multumesc
Avramut
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:46, 21 Iulie 2009
Conform OUG 148/2005,
Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
Iar normele la aceasta ordonanta, prevad:
(8) În situaţia în care naşterea se produce înainte de termen, perioada prevăzută la alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de specialitate.
Consider ca veti beneficia de indemnizatie crestere copil, chiar daca veti naste mai devreme...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare indemnizatie crestere copil DrSam DrSam Buna ziua am si eu o intrebare referitor la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului= situatia mea este urmatoarea=in perioada2004-2005 am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic in caz de demisie Mircea Manea Mircea Manea Mai primesc indemnizatia cic daca imi dau demisia de la firma unde am lucrat, inainte sa nasca sotia mea si lucrez pentru ei ca si consultant, prin firma mea ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ContSters127526 ContSters127526 Buna ziua, Numele meu este Roxana Tololoi si am o nelamurire cu privire la concediul de maternitate. Contractul meu de munca este inregistrat incepand cu ... (vezi toată discuția)