avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre contractul de inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre contractul de inchiriere

Buna seara!
Sunt proprietara unei garsoniere pe care doresc s-o inchiriez.As vrea sa stiu daca pot modifica modelul de contract pe care il ofera Administratia Financiara, introducand unele clauze care sa stabileasca mai exact relatia dintre mine si viitorul chirias. Dau cateva exemple:nu sunt de acord sa declare aceasta locuinta ca sediu de firma, nu doresc sa ii fac carte de identitate pe aceasta adresa sau sa fie luat in spatiu, etc. Doresc sa precizez clar conditiile de reziliere a contractului in cazul nerespectarii de catre una sau alta dintre parti a acestui contract si as vrea sa stiu care ar fi acestea.
De asemeni as vrea sa aflu ce procent din chirie il reprezinta impozitul pe care il voi plati catre fisc si cum se face plata acestui impozit: in rate semestriale sau pe tot anul odata.
Multumesc tuturor celor care ma vor ajuta cu rapunsurile lor si va doresc o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:38, 11 Noiembrie 2015
Proprietarii din asociatia noastra au depus la asociatie copii ale contractelor de inchiriere, cu inregistrarea la finante. Nu toate au fost intocmite dupa modelul de la finante, multe avand alte forme si alt continut.
Informatii pretioase cu privire la fiscalizarea veniturilor din chirii gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasul meu nu a platit deloc chiria si nici utilitatile ce pot sa-i fac? humita ionela humita ionela Am inchiriat garsoniera in data de 01.04.2010. Am facut un contract de inchiriere intre mine(proprietar) si el (chirias)pe care l-am intocmit eu pe calculator, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire intre doua contracte bucurescu bucurescu Am un spatiu inchiriat, si un contract de inchiriere la notar intre tatal meu si actualul chirias. Contractul a fost facut acum 10ani iar in contract s-a ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. am inchiriat un apartament cu 3 camere privat nemobilat undeva in sect 2. vreau sa stiu daca propietarul apartamentului ne va face contractul de ... (vezi toată discuția)