Am o casa , unde trebuie sa fac partajul cu fosta sotie . Impozitul pentru pamant , cat si pentru casa mi-a fost calculat de finantele publice la valoarea de 1.200.000.000 , iar pentru aceasta valoare am achitat o taxa de timbru in valoare de 45.000.000 . Acum cand va urma sa se faca expertiza casei , valoarea la care ar putea fi evaluata casa , poate sa fie mai mare de 1.200.000.000 ?
Mentionez ca aceasta valoare a fost calculata in functie de cum arata casa si de vechimea ei ( 50% din casa are o vechime de 160 de ani , iar 50% are o vechime de 37 de ani ) , aceasta fiind mostenire de la parintii mei pintr-un act de vanzare - cumparare cu drept de intretinere , eu avand drept 50 % si fosta sotie 50 % .
2. Daca casa fiind a parintilor mei , legea nu-mi atribuie vreun procent in plus tinand cont ca locuiesc acolo si ca sunt legat emotional de acest bun?
Eu cat am fost casatorit cu fosta sotie nu am facut nici o imbunatatire la aceasta casa , locuind in apartamentul parintilor ei .
Toate imbunatatirile pe care le-am facut , le-am facut dupa ce m-am recasatorit legitim cu actuala sotie , iar pentru toate acestea detin acte si facturi .
De la judecatorie sa emis un act din care reiese ca valoarea lucrarilor efectuate de mine si actuala sotie ( ea fiind ca intervenienta si acceptata de judecatorie ) se va calcula separat , la care se va adauga si sporul de valoare .
Intrebarile mele sunt :
1. Daca pentru experiza casei in forma care era inainte de imbunatatiri se va tine cont de valoarea de 1.200.00.000 data de finante (atat casa + pamant ), eu avand poze si film cu casa atat inainte de refacere , cat si dupa?
2. Ce inseamna sporul de valoare si cum se calculeaza acesta ?
3. Daca se va tine cont la expertiza de vechimea casei , de starea in care era la momentul cand am refacut-o si de valoarea de la finate ?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns concret ( daca a-ti putea sa estimati c-am la ce valoare s-ar ridica casa inainte de imbunatatire ).
Daca , am de achitat o sulta sa zicem 10000 euro si nu am decat 7000 euro , ceilalti 3000 de euro se pot achita si in rate ? sau care este modalitatea de achitare a sultei , daca se poate si in rate sau cum se poate proceda ?
Partaj succesoral
dodorel62
Am o casa pe care parintii mei inainte de a muri mi-au facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere pe numele meu si al sotiei .
Tata a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj
dodorel62
Am o casa de la parintii mei cu vanzare cumparare cu drept de intretinere , dar intre timp ei au decedat.Eu m-am despartit de fosta sotie acum 3 ani si m-am ... (vezi toată discuția)