avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit locuinta

Am o casa , unde trebuie sa fac partajul cu fosta sotie . Impozitul pentru pamant , cat si pentru casa mi-a fost calculat de finantele publice la valoarea de 1.200.000.000 , iar pentru aceasta valoare am achitat o taxa de timbru in valoare de 45.000.000 . Acum cand va urma sa se faca expertiza casei , valoarea la care ar putea fi evaluata casa , poate sa fie mai mare de 1.200.000.000 ?
Mentionez ca aceasta valoare a fost calculata in functie de cum arata casa si de vechimea ei ( 50% din casa are o vechime de 160 de ani , iar 50% are o vechime de 37 de ani ) , aceasta fiind mostenire de la parintii mei pintr-un act de vanzare - cumparare cu drept de intretinere , eu avand drept 50 % si fosta sotie 50 % .
2. Daca casa fiind a parintilor mei , legea nu-mi atribuie vreun procent in plus tinand cont ca locuiesc acolo si ca sunt legat emotional de acest bun?
Eu cat am fost casatorit cu fosta sotie nu am facut nici o imbunatatire la aceasta casa , locuind in apartamentul parintilor ei .
Toate imbunatatirile pe care le-am facut , le-am facut dupa ce m-am recasatorit legitim cu actuala sotie , iar pentru toate acestea detin acte si facturi .
De la judecatorie sa emis un act din care reiese ca valoarea lucrarilor efectuate de mine si actuala sotie ( ea fiind ca intervenienta si acceptata de judecatorie ) se va calcula separat , la care se va adauga si sporul de valoare .
Intrebarile mele sunt :
1. Daca pentru experiza casei in forma care era inainte de imbunatatiri se va tine cont de valoarea de 1.200.00.000 data de finante (atat casa + pamant ), eu avand poze si film cu casa atat inainte de refacere , cat si dupa?
2. Ce inseamna sporul de valoare si cum se calculeaza acesta ?
3. Daca se va tine cont la expertiza de vechimea casei , de starea in care era la momentul cand am refacut-o si de valoarea de la finate ?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns concret ( daca a-ti putea sa estimati c-am la ce valoare s-ar ridica casa inainte de imbunatatire ).
Cel mai recent răspuns: dodorel62 , utilizator 08:05, 12 Noiembrie 2015
Daca , am de achitat o sulta sa zicem 10000 euro si nu am decat 7000 euro , ceilalti 3000 de euro se pot achita si in rate ? sau care este modalitatea de achitare a sultei , daca se poate si in rate sau cum se poate proceda ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral dodorel62 dodorel62 Am o casa pe care parintii mei inainte de a muri mi-au facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere pe numele meu si al sotiei . Tata a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj dodorel62 dodorel62 Am o casa de la parintii mei cu vanzare cumparare cu drept de intretinere , dar intre timp ei au decedat.Eu m-am despartit de fosta sotie acum 3 ani si m-am ... (vezi toată discuția)